Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Ηλίας Κωστοπαναγιώτου: Δεν χάνετε το κλινικό επίδομα που ελάμβαναν όσοι εργάζονται στους εργαστηριακούς χώρους νοσοκομείων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών με τίτλο «Συνταξιοδοτικές Διατάξεις Δημοσίου κ’ τροποποίηση διατάξεων του Ν.4387/2016, Μέτρα εφαρμογής των Δημοσιονομικών στόχων κ’ μεταρρυθμίσεων, Μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής στρατηγικής 2018-2021 κ’ Λοιπές διατάξεις» πέρασε ως νομοτεχνική βελτίωση-διόρθωση η επισήμανση του βουλευτή Ηλία Κωστοπαναγιώτου, της έλλειψης του συνόλου των ειδικοτήτων, οι οποίοι ήδη εργάζονται στους εργαστηριακούς χώρους νοσοκομείων, στο σημείο της αιτιολογικής έκθεσης του ΣΤ’ Μέρους, Γ’ Κεφάλαιο επι των διατάξεων της περ.Ε, άρθρου 131.
Προστέθηκε δηλαδή η φράση «καθώς και στους χημικούς, κλινικούς χημικούς, βιοχημικούς και βιολόγους», ώστε να μην χαθεί το κλινικό επίδομα που ελάμβαναν.
Υπερψηφίστηκε, επίσης, η σχετική διάταξη, μετά από την πρόταση των 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Φωκίδας, για την φορολογική εξίσωση των βουλευτών με τους πολίτες.
Επιπλέον, πρέπει να διευκρινιστεί ότι στο σ/ν δεν υπήρχε καμία διάταξη που να μειώνει τις ονομαστικές αποδοχές των ένστολων. Συγκεκριμένα, διασφαλίζεται το επίπεδο αποδοχών, η προσωπική διαφορά είναι θεσμοθετημένη, κατοχυρωμένη και δεν έχει χρονικό περιορισμό εφαρμογής, ενσωματώνονται στο βασικό μισθό επιδόματα (αίτημα ετών των συνδικαλιστικών ενώσεων). Επιπλέον, υπάρχουν προβλέψεις επιδομάτων ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, οικογενειακής παροχής και θέσης ευθύνης, όπως και πρόβλεψη επιπρόσθετων αποζημιώσεων για εργασία πέραν του πενθημέρου, καθώς και για επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου. Διατηρείται το επίδομα τροφής στους δοκίμους και ο υπολογισμός του χρόνου στρατιωτικής θητείας και χρόνου φοίτησης στα ΑΕΙ για όσους το είχαν κατοχυρώσει μέχρι 31/12/2016. Διατηρείται το επίδομα για υπερωριακή απασχόληση όλα τα Σαββατοκύριακα. Επίσης, βελτιώνεται η αποζημίωση για τη νυκτερινή εργασία (χωρίς τον κατώτατο περιορισμό των 488 ωρών) και διατηρείται το επίδομα του προσωπικού Εσωτερικών Υποθέσεων, ΕΚΑΜ, ΕΜΑΚ, ΜΑΤ, Πυροτεχνουργούς κλπ.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...