Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΤΗΝ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι διορισμένοι μάνατζερ που έχουν αναλάβει τη διοίκηση των μονάδων υγείας, μας παραμυθιάζουν για δήθεν “γερές” μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας, ως συνέχεια των μεταρρυθμίσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας έτσι τον εμπαιγμό των εργαζομένων και του λαού μας!

Τάζουν στους εργαζόμενους «καλύτερες μέρες» για τις ήδη διαλυμένες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας. Επιδιώκουν έτσι να ξεχάσουμε την υπάρχουσα απελπιστική κατάσταση στο χώρο της υγείας που επέβαλε η παρατεταμένη πολιτική χρεοκοπίας των εργαζομένων και του Λαού μας, από τις πολιτικές του κεφαλαίου, της ΕΕ και όλων των αστικών κυβερνήσεων και που τώρα πλέον, το 4ο μνημόνιο που ψήφισαν μόλις τα ξημερώματα βάζει και «κόφτες», σε εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία!!
Θέλουν να ξεχάσουμε τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς του νοσοκομείου Άμφισσας και των Κέντρων Υγείας. Την αποψίλωση από προσωπικό και την ουσιαστική διάλυση των δημόσιων δομών υγείας και στη περιοχή μας.
Να ξεχάσουμε την ανυπαρξία ασθενοφόρων, οδηγών και υπηρεσιών επείγουσας και άμεσης διακομιδής.
Να ξεχάσουμε ότι δεν λειτουργούν τα πλυντήρια-σιδερωτήρια, χαλάει συχνά πυκνά το μηχάνημα οστικής μάζας, γίνεται οικονομία σε αντιδραστήρια και φάρμακα όπως καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ενώ καλούνται ασθενείς να φέρνουν μαζί (!) τους μπαταρίες για να τους τοποθετηθεί το holter ρυθμού καρδιάς!
Να ξεχάσουμε ότι ο μοναδικός χειρουργός οφθαλμίατρος που υπηρετεί στο νοσοκομείο, αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας μεγάλης λίστας ασθενών με καταρράκτη λόγω βλάβης του μικροσκοπίου με το οποίο χειρουργεί, ενώ οι ασθενείς πρέπει να πάνε σ’ άλλες πόλεις, επιβαρύνοντας το λεηλατημένο εισόδημά τους
Να ξεχάσουμε το κλείσιμο τμημάτων, χειρουργικό-πνευμονολογικό, την απουσία ζωτικών ειδικοτήτων, την αδυναμία κάλυψης της ασφαλούς εφημερίας, την έλλειψη προσωπικού και την εξουθενωτική εντατικοποίηση της εργασίας.
Να ξεχάσουμε τους πετσοκομμένους μισθούς του υγειονομικού προσωπικού, την περιφρόνηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την καλλιέργεια ανασφάλειας και φόβου προκειμένου έτσι να σκύβουν το κεφάλι… στα καθημερινά «εντέλλεσθε» της Διοίκησης.
Επιδιώκουν να ξεχάσουμε την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υγειονομικών υποδομών, την επιβάρυνση των πασχόντων για υπηρεσίες και φάρμακα, είτε άμεσα με την οικονομική τους συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα, είτε έμμεσα με την πλήρη επιβάρυνσή τους για τα 1200 φάρμακα που έβγαλαν οι αστικές κυβερνήσεις από την συνταγογραφούμενη λίστα.
Θέλουν να ξεχάσουμε κάθε κατακτημένο μέχρι σήμερα δικαίωμά μας. Να εξοβελίσουμε από τον καθημερινό μας διεκδικητικό αγώνα την αναπλήρωση και αποκατάσταση των μέχρι σήμερα απωλειών όλων των δικαιωμάτων μας.
Η μοναδική λύση από τη σκοπιά της υπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων είναι τα νοσοκομεία να περάσουν στην πλήρη ιδιοκτησία, χρηματοδότηση και λειτουργία τους από το κράτος, για ένα αποκλειστικά Δημόσιο, καθολικό και δωρεάν σύστημα Υγείας, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας του λαού.
Να απαγορευθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία. Να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία, με προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, με εξασφάλιση υποδομών, ιατρικού εξοπλισμού, φαρμάκων, με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
Ένα τέτοιο σύστημα υγείας δεν μπορεί να το χτίσουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι υπηρέτες τους στις αστικές κυβερνήσεις της χώρας. Δεν μπορούν να το χτίσουν οι εκμεταλλευτές μας.

Άμφισσα 19/5/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...