Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Βαθαίνει η κρίση στις σχέσεις Γερμανίας Τουρκίας με επίκεντρο τη βάση του Ιντσιρλίκ

Η αποτυχία γεφύρωσης των διαφόρων Γερμανίας-Τουρκίας στην πρόσφατη επικοινωνία της Μέρκελ με τον Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, οδηγεί τις σχέσεις των δυο χωρών σε δύσβατα μονοπάτια. Στο επίκεντρο της διαφωνίας βρίσκεται η νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ στην οποία η τουρκική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την είσοδο σε Γερμανούς βουλευτές, με το πρόσχημα της στήριξης από τη Γερμανία του κινήματος Γκιουλέν.
Η απαγόρευση αυτή εξόργισε τους βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων στη Γερμανία οι οποίοι προτίθενται να καταθέσουν ψήφισμα για την αποχώρηση των 250 γερμανών στρατιωτών από το Ιντσιρλίκ και τη μετεγκατάσταση τους σε άλλη βάση, με πιθανότερο προορισμό την Ιορδανία.
Η Γερμανία έχει δώσει τελεσίγραφο δυο εβδομάδων, σύμφωνα με το Spiegel, ορίζοντας τον Ζιγκμαρ Γκαμπριελ ως διαμεσολαβητή, η επίλυση όμως του θέματος αυτή τη στιγμή φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη.

infiltr8or
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...