Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ξεκάθαρη δήλωση της Κομισιόν στην Τουρκία: Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της ΕΕ και οφείλετε να τα σέβεστε

Σύμφωνα με το δίκτυο EurActiv, η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, ερωτηθείσα σχετικά με τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, είπε πως η Τουρκία θα πρέπει να δεσμευτεί απερίφραστα ότι θα τηρεί σχέσεις καλής γειτονίας και θα αποφεύγει τις εντάσεις με τα κράτη – μέλη της ΕΕ.
«Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία χρειάζεται να δεσμευτεί απερίφραστα ότι θα τηρεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και καλεί την Τουρκία να αποφεύγει τις εντάσεις και να απέχει από κάθε απειλή ή ενέργεια που στρέφεται εναντίον ενός κράτους-μέλους ή που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών», ήταν η ακριβής δήλωση της εκπροσώπου της Κομισιόν.
Εξάλλου, υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να αποφεύγονται οι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας».
«Επιπλέον η ΕΕ τονίζει την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών – μελών σε ό,τι αφορά τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο», πρόσθεσε η κ. Κοτσίγιαντσιτς.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...