Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ιστορική παρέμβαση Γκάμπριελ για το Ελληνικό χρέος,

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΕΞ ΚΑΤΑ ΣΟΪΜΠΛΕ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
Την ίδια στιγμή, το εμετικό πρωτοσέλιδο του ΔΟΛ υμνεί τον Σόιμπλε για την ανθελληνική του στάση!

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απαίτησε τη συγκεκριμένη δέσμευση της ευρωζώνης ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, ενώ άσκησε έμμεση κριτική στην σκληρή θέση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Σόιμπλε και άλλοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν την αποδέσμευση της δόσης 7,5 δισ. ευρώ του δανείου στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας ψήφισε την περασμένη εβδομάδα περικοπές συντάξεων και άνοδο φόρων που ζητούν οι διεθνείς δανειστές της.
Οι δανειστές έχουν συμφωνήσει κατ’ αρχήν για την αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά όχι στις λεπτομέρειες.
«Στην Ελλάδα έχει γίνει η υπόσχεση ξανά και ξανά για ελάφρυνση του χρέους, αν πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις», είπε ο Γκάμπριελ στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung. «Τώρα πρέπει να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας», τόνισε, προσθέτοντας, «Αυτό δεν πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της γερμανικής αντίστασης».
Ο Σόιμπλε, που γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Γερμανοί ψηφοφόροι δεν θέλουν να συνεχίσουν να πληρώνουν δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουν τους Έλληνες, έχει υιοθετήσει μια σκληρή προσέγγιση τα τελευταία χρόνια και επιμένει ότι όποια αναδιάρθρωση του χρέους μπορεί να γίνει μόνο όταν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις.
Το ΔΝΤ νιώθει απροθυμία να συμπεριληφθεί στο τρέχον πακέτο δανεισμού της Ελλάδας, ισχυριζόμενο ότι θέλει διαβεβαιώσεις πως το χρέος θα είναι βιώσιμο.
Ο Γκάμπριελ, του οποίου οι Σοσιαλδημοκράτες προσπαθούν απελπισμένα να κλείσουν μια διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων με τους συντηρητικούς της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ τέσσερις μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές, είπε ότι «η πολιτική πολιορκία πρέπει να αρθεί».
 

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...