Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης στην Άμφισσα: «Πώς αλλάζει το τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Τις προτάσεις για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρουσιάζει και αναλύει στην τοπική κοινωνία της Φωκίδας, στους αιρετούς και των δύο βαθμών της Τ.Α. και στους φορείς της περιοχής ο Κώστας Πουλάκης, Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών
την Τετάρτη 24/5/2017 στις 6:30μ.μ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου του Δ. Δελφών στην Πλατεία Κεχαγιά στην Άμφισσα σε ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας με θέμα:
"Πρόταση αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση" .
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου.
Μια εκδήλωση που θέτει στο επίκεντρο την κοινωνία κι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την κακή παράδοση προηγούμενων μεταρρυθμίσεων που έγιναν σε κλειστά γραφεία, παρακάμπτοντας και αγνοώντας την κοινωνία των πολιτών, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από την Επιτροπή του ΥΠΕΣ με πρόεδρο τον Γ.Γ. Κώστα Πουλάκη συγκροτούν ένα πολύτιμο υλικό, που προέκυψε επίσης από διάλογο, το οποίο όμως θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω συζήτηση σε όλα τα επίπεδα με τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς μέσα και γύρω και από τους δύο βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι την οριστική διαμόρφωσή του.
Βασικοί άξονες-στόχοι που οφείλει να υπηρετήσει η βαθιά και ουσιώδης μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκεται σε εξέλιξη και που θα αποτελέσουν τους πυλώνες της τοποθέτησης του Γ.Γ. του ΥΠΕΣ είναι:

  • 1ον. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας και η ενίσχυση της ουσιαστικής και άμεσης συμμετοχής των πολιτών.
  • 2ον. Η αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των ΟΤΑ ως διοικητικών δομών και η ενίσχυση του αισθήματος εγγύτητας των πολιτών προς τους ΟΤΑ.
  • 3ον. Η διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας και ευρωστίας των ΟΤΑ και ο εκσυγχρονισμός του σχετικού θεσμικού πλαισίου.
  • 4ον. Η ενίσχυση του ρόλου των Δήμων και των Περιφερειών στην αναπτυξιακή διαδικασία στο πλαίσιο του εθνικού στόχου της δίκαιης ανάπτυξης.
Τετάρτη 24/5/2017, 6:30 μ. μ. Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Δ. Δελφών, Πλ. Κεχαγιά ΑΜΦΙΣΣΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...