Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ στα social media ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ εκπομπές, πολιτικούς και κόμματα

Διαστάσεις αρχίζει και παίρνει το φαινόμενο των fake προφίλ στο διαδίκτυο απο οργανωμένα «γραφεία» προώθησης μέσω των social media.
Ψεύτικοι χρήστες αναλαμβάνουν να εκθιασουν ή να σαμποτάρουν μια τηλεοπτική εκπομπή, ένα παρουσιαστη ή ένα πολιτικο πρόσωπο ακόμη και ολόκληρα κόμματα.

Συνήθως τα προφίλ τους εχουν ελάχιστους followers καθως δεν τα λειτουργούν σωστά ώστε να μαζέψουν κόσμο αλλα τους ενδιαφέρει μόνο να σχολιάζουν κάνοντας χρήση των διαφόρων trends και χαστανγκς της επικαιρότητας.
Μαλιστα στην προσπάθεια τους να γίνουν πιο «φερέγγυοι» δημιουργούν συμμαχίες και με πολιτικά accounts (δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική, αλλα να επηρεάσουν τους υπόλοιπους χρήστες των media παρουσιάζοντας όσα γράφουν και ως πολιτική γραμμή συγκεκριμένων κομμάτων που δεν εχουν καμία σχέση μαζί τους).
Ετσι βλέπεις ξαφνικά να γίνεται trend μια μέτρια σε τηλεθέαση εκπομπή ή να γίνεται trend κάποιο αρνητικό χαστανγκ για κάποια άλλη εκπομπή.
Γιατι δεν μπορει εκπομπές με χαμηλή τηλεθέαση να ξεπερνάνε στο trend εκπομπές που σαρώνουν, ούτε ειναι δυνατόν εκπομπές που υποτίθεται πατώνουν σε τηλεθέαση να ειναι πρώτες σε αρνητικά σχόλια, γιατί ολοι αυτοί που τις σχολιάζουν αρνητικά υποτίθεται οτι τις βλέπουν εκείνη την στιγμή και για αυτο εχουν άποψη.
Ο εκβιασμός αφορά στη συνεργασία των καναλιων ή συγκεκριμένων εκπομπών με τις εν λόγω «εταιρείες» και κατα καιρούς εχει αγγίξει και προφίλ πολιτικών προσώπων αλλα και κόμματα.
Το θεμα δεν σταματάει εδώ.

Υ.Γ. Το φαινόμενο αυτο ειναι εξέλιξη της βιομηχανίας των χιλιάδων Rt’s σε τηλεπαρουσιάστριες που δίνουν δώρα απο τις εκπομπές τους με κλήρωση πχ τα μακαρόνια μιας χρονιάς και εχουν απο κάτω απο το tweets τους 50.000 χρήστες να τα διεκδικούν. Τότε ήταν καθαρά διαφημιστική η δουλεια τους, τωρα εχει γίνει πιο βρώμικη.

 kalinda
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...