Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Tα αιολικά και η "μπίζνα" πίσω απ' την "υπερθέρμανση".

...."Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά", λέει μια παροιμία, τα διδακτορικά χρειάζονται, αλλά από μόνα τους δεν αρκούν ως πιστοποιητικά ικανότητας κι αποτελεσματικότητας. Κι εκτός απ' τους καθηγητές που εκστασιάζονται με τα αιολικά, υπάρχουν κι άλλοι που δεν συγκινούνται ιδιαίτερα:
η γειτονική μας Βουλγαρία πρόσφατα απέκτησε κυβέρνηση συνασπισμού του Μπορίσοβ με τους Ενωμένους Πατριώτες και Υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων ανέλαβε ο Neno Dimov, επικεφαλής του Institute for Right-Wing Policy, πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος την περίοδο 1997-2001 και μέλος της Ομάδας Διαπραγματεύσεων για την είσοδο της Βουλγαρίας στην ΕΕ. Ο 53 ετών Dimov έχει ...
μεταπτυχιακό δίπλωμα στα μαθηματικά και διδακτορικό στη φυσική, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας "Άγιος Κλήμης της Αχρίδας", προέρχεται απ' τους Ενωμένους Πατριώτες και η ανάληψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος έφερε ρίγη ανατριχίλας στη Βουλγάρικη Γκρήνπις, καθώς σε βίντεο, το 2015, λέει απερίφραστα την άποψή του για τη θεωρία της "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής" και την "παγκόσμια υπερθέρμανση". Δεν νομίζω πως τα Βουλγαρικά σας θα σας βοηθήσουν και πολύ να καταλάβετε τον Dimov, αλλά η φράση "Глобалното затопляне е измама за трилиони", που υπάρχει ως τίτλος του βίντεο στο Youtube, σημαίνει "Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια απάτη για τρισεκατομμύρια".
Όπως μας λέει πάντως το The Sofia Globe, στα πιο οικεία στους περισσότερους Αγγλικά, ο Dimov στο βίντεο λέει πως πρόκειται για χειραγώγηση της κοινής γνώμης, που αφορά μεγάλα συμφέροντα και πολλά λεφτά.
  • "Οι υποστηρικτές της βιώσιμης ανάπτυξης μας τρομάζουν με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ο ΟΗΕ δεν έχει επιτροπή για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά για την κλιματική αλλαγή, ωστόσο το κλίμα αλλάζει διαρκώς. Αυτή μπορεί να είναι η πρώτη ένδειξη ότι πρόκειται περισσότερο για χειραγώγηση παρά για σοβαρή ανησυχία",
  • "Είναι καλό να θέτουμε δύο ερωτήματα. Είναι πραγματική η υπερθέρμανση του πλανήτη; Εάν συμβαίνει αυτό, η ανθρώπινη δραστηριότητα οδηγεί σε υπερθέρμανση του πλανήτη ή την προκαλούν άλλοι παράγοντες;",
  • "Ο φόβος της αύξησης της στάθμης των ωκεανών από το λιώσιμο των πάγων του πλανήτη είναι απολύτως αβάσιμος: υπάρχει ένας νόμος της φύσης, που ανακαλύφθηκε από τον Αρχιμήδη περισσότερο από 2000 χρόνια πριν, ότι ένα σώμα, που είναι βυθισμένο στο νερό, μετατοπίζει αντίστοιχο όγκο νερού. Ο πάγος του Βόρειου Πόλου έχει ήδη βυθιστεί στον παγκόσμιο ωκεανό και έχει αυξήσει τη στάθμη του με αυτόν τον όγκο, του ίδιου του πάγου",
  • "Μπορούμε να μιλήσουμε μάλλον για ένα κυκλικό φαινόμενο, παρά για αύξηση των θερμοκρασιών",
  • "Ο κύριος παράγοντας της κλιματικής αλλαγής είναι η ηλιακή δραστηριότητα",
  • "Αν επιτευχθεί ο στόχος μείωσης των εκπομπών κατά 40% στην ΕΕ, το αποτέλεσμα θα είναι ελάχιστο, αλλά μόνο στην Ευρώπη θα δαπανηθούν περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτός είναι ο παράγοντας-κλειδί. Φανταστείτε τι τεράστια επιχείρηση θα στηθεί στα κράτη, τι τεράστια αναδιανομή πλούτου".
Αυτά είναι μερικά απ’ όσα φέρεται να λέει ο Dimov στο βίντεο κι ανάμεσα στο διδακτορικό στα Οικονομικά και στο διδακτορικό στη Φυσική, μάλλον αυτός που έχει το 2ο μπορεί να καταλάβει κάτι περισσότερο περί "υπερθέρμανσης", δεν συμφωνείτε κ. Σταθάκη μας; Ιδίως αν έχετε ακόμα στο Υπουργείο σας εκείνους τους Γερμανούς συμβούλους. Ακόμα κι ένας γιαλαντζί αριστερός θα καταλάβαινε πως η πολιτική της προώθησης της απανθρακοποίησης, που προωθεί η ΕΕ, δεν έχει σχέση με το κλίμα, έχει σχέση με τη συντήρηση των "πράσινων" θέσεων εργασίας στη Γερμανία και την προώθηση των δυσπούλητων πυρηνικών της Γαλλίας. Και τη συνεχή λεηλασία των εισοδημάτων των πολιτών, μέσω του φόρου CO2.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο greeklignite.blogspot.gr
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...