Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Δ ΔΕΛΦΩΝ ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ;

Ένας σοβαρός οικονομικός , αλλα και αναπτυξιακός πόρος, για πρώτη φορά μετά από συντονισμένες ενέργειες του βουλευτή του Νομού κ Ηλία Κωστοπαναγιώτου πήρε το δρόμο για να συναντηθεί με τις προσδοκίες χρόνων, των δυο δήμων της περιοχής.
Με παρέμβαση στο ΥΠΕΝ, το περιφερειακό λιμενικό ταμείο του κ Μπακογιάννη με τους πέντε κούκους, που το είχε προσδιορίσει στα "τρελά νερά" του Ευρίπου, της Χαλκίδας βρέθηκε στον Άγιο Νικόλαο για το Δήμο της Δωρίδας και στις ανταγωνιστικές; "μικρότητες" επαιόντων και παραγόντων του Δ Δελφών.
Το ερώτημα το οποίο αμφότεροι απαξιούν να απαντήσουν;
ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ;
ΝΑΙ. Η έδρα δεν προσδιορίζει ιδιοκτησία καθόσον το λιμενικό ταμείο δεν μπορεί να είναι ούτε του Γαλαξιδίου ούτε της Ιτέας. Θα είναι πρέπει να είναι του Δήμου Δελφών.
Απλά πράγματα και αλοίμονο αν αρχίσουμε να τα βλέπουμε όλα στη βάση μιας τοπικιστικής παράνοιας. Τα έσοδα είναι του Δήμου, καθόσον πχ τα κρουαζιερόπλοια δεν έρχονται για την Ιτέα η το Γαλαξίδι αλλά για τους Δελφούς, η τα μινεράλια, για το βωξίτι που βγαίνει στη Γκιώνα κτλ.
Άρα είτε δύο στο δήμο είτε ένα αν το αντιμετωπίσουμε σύμφωνα με τα παραπάνω βρίσκουμε την διέξοδο.
Το σημαντικότερο βέβαια που σκεπάζεται από την ανούσια κατ εμέ συζήτηση είναι, ο ρόλος και ο τρόπος λειτουργίας του Λιμενικού ταμείου.
Θα εξακολουθήσει να είναι ένας ακόμη δρόμος χειραγώγισης και ψηφοθηρίας όπως ως συνήθως;
Θα παίξει τον αναπτυξιακό ρόλο του και πως;.
Απόλες τις πλευρές κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να μας πεί το πώς και ποιος.
Με ποιο σχέδιο με ποιους κανόνες με ποιες πολιτικές. Ουσιαστικά με ποιους κανόνες και αρχές δεοντολογίας σκέφτονται ότι θα αποδώσει καλλίτερα το δημοτικό λιμενικό ταμείο. Θα επαναληφθούν προβλήματα τύπου ΜΑΙΑΜΙ; και ασυδοσίας στην παραλιακή; Πως θα αποφευχθούν; Η γνώμη των συμπολιτών με ποιο τρόπο θα μετρήσει, θα αποτελέσει δημοκρατικό προαπαιτούμενο; Με την συμμετοχή πχ του Εργατικού κέντρου που ποτέ δεν παραβρέθηκε; η με το μοίρασμα θέσεων στις παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου ώστε το Παγκάλιο όλοι μαζί να ζεί και να βασιλεύει;
Αν όλα αυτά και πολλά ακόμη είναι ψιλά γράμματα τότε δεν μας αξίζει τίποτε περισσότερο από το γνωστό "όλα τρυγύρω αλλάζουμε και όλα ίδια μένουν "

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...