Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Φωνητική αναζήτηση και αποτελέσματα στα ελληνικά από τη Google

H εφαρμογή αναζήτησης της Google υποστηρίζει πλέον την παροχή φωνητικών απαντήσεων στα ελληνικά. Τόσο στο Android όσο και στο iOS, η Google απαντά στα ελληνικά, είτε πρόκειται για τον καιρό, τη μετάφραση λέξεων ή τα αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου. Για να λειτουργήσει στα ελληνικά η εφαρμογή βεβαιωθείτε ότι οι σχετικές ρυθμίσεις είναι στα ελληνικά και δοκιμάστε μία ερώτηση (πιέζοντας το εικονίδιο με το μικρόφωνο στο δεξί άκρο του πεδίου αναζήτησης) χρησιμοποιώντας λέξεις όπως:
  • - Για τον καιρό: Ο καιρός στην Αθήνα ή ο καιρός σήμερα.
  • - Για τους αγώνες ποδοσφαίρου: πρόγραμμα αγώνων πρωταθλήματος Super League ή πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ελλάδας.
  • - Για αριθμητικές πράξεις: 23 συν 45 ή 52 μείον 37.
  • - Για απευθείας μετάφραση: Γεια σας στα αγγλικά.
Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις γλώσσας στα ελληνικά στο Android, μπείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής αναζήτησης της Google και από το μενού πάνω αριστερά επιλέξτε «ρυθμίσεις». Έπειτα «φωνή» και στη συνέχεια «γλώσσες» για να προσθέσετε τα ελληνικά - για καλύτερη απόδοση η Google προτείνει την απενεργοποίηση των αγγλικών που είναι η βασική προεπιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται παράλληλα σε περισσότερες από μία γλώσσες.
Για τις ρυθμίσεις της εφαρμογής Google στο iOS, αγγίξτε το μικρόφωνο στο πεδίο αναζήτησης της εφαρμογής Google και δείτε ένα εικονίδιο με την υδρόγειο στο αριστερό κάτω μέρος της οθόνης. Αγγίξτε το για να προσθέσετε τα ελληνικά.


Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...