Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

11η ANIMART: Διημερίδα ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ «Μεταμορφώσεις του αφηγητή»

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τις πρώτες Δελφικές Εορτές, η ANIMART, σε συνεργασία με την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, Άννα Κατσιγιάννη, διοργανώνουν μια διημερίδα, με τίτλο «Μεταμορφώσεις του αφηγητή», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην οικία Σικελιανού (Μουσείο Δελφικών Εορτών), στις 17 και 18 Ιουλίου. Στις συνεδρίες της διημερίδας προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας θα διαβάσουν ορισμένα από τα διαχρονικότερα ποιήματα του Σικελιανού και θα διερευνήσουν όψεις του σικελιανικού έργου.
Στο πλαίσιο της διημερίδας θα εκτεθούν προσωπογραφίες λογοτεχνών, έργα της ψυχαναλύτριας ζωγράφου Κατερίνας Χατζή. Για τη σχέση ζωγραφικής και λογοτεχνίας, τη φιλοτέχνηση προσωπογραφιών λογοτεχνών από την Κατερίνα Χατζή και την κατασκευή ποιητικών πορτρέτων από τον Άγγελο Σικελιανό θα μιλήσει η Άννα Κατσιγιάννη.
Περισσότερες πληροφορίες: https://animartgreece.eu/2017/gr/events/19/
Η 11η ANIMART πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Δελφών, και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, και του Υπουργείου Τουρισμού, και τη στήριξη του ΕΟΤ. Χορηγός Επικοινωνίας:
ΕΡΤ3, Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...