Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ: «Μαμά, γύρισα» με την Ζοσιάν Μπαλασκό

Μετά την πρώτη προβολή του φετινού καλοκαιριού που έγινε το Σάββατο 1/7, επανερχόμαστε στο κανονικό μας πρόγραμμα: κάθε Τετάρτη και Παρασκευή
Τετάρτη 5/7 και ώρα 9.30μμ
Παρασκευή 7/7 και ώρα 9.30μμ
Η γαλλική κωμωδία
«Μαμά, γύρισα» με την Ζοσιάν Μπαλασκό
Το trailer τα ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=gUCFHptZzsI

ΥΠΟΘΕΣΗ
Η 40χρονη Στεφανί χάνει τη δουλειά της και αναγκάζεται να γυρίσει, προσωρινά τουλάχιστον, στο σπίτι της μητέρας της Ζακλίν. Παρά τη φαινομενική ανακούφιση, την υπερβολική ζέστη (μεταφορικά και κυριολεκτικά) και τη μουσική του Φρανσίς Καμπέλ που παίζει ασταμάτητα, η Στεφανί δεν είναι έτοιμη να δεχτεί τη συνεχόμενη παρουσία της μητέρας της στην καθημερινότητά της και τις συνεχείς μητρικές συμβουλές από το πώς πρέπει να κάθεται στο τραπέζι μέχρι το πώς να ζει τη ζωή της. Αλλά και η μαμά, μια ζωντανή κυρία, μονίμως ευδιάθετη, με χόμπυ και κοινωνική ζωή, καθόλου δεν θέλει τα παιδιά της να ασχολούνται μαζί της και με την ερωτική της ζωή. Δοκιμάζεται η υπομονή και των δύο γυναικών.
Όταν εμφανιστεί και η υπόλοιπη οικογένεια, μυστικά θα αποκαλυφθούν το ένα μετά το άλλο με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
Ο σκηνοθέτης Ερίκ Λαβέν πλάθει μια κοινωνική-οικογενειακή κωμωδία με το κέντρο βάρους να πέφτει στις δυναμικές γυναικείες παρουσίες.
Ξεχωρίζει η δημοφιλής κωμικός (Για όλα φταίει το γκαζον) Ζοσιάν Μπαλασκό που λάμπει ως Ζακλίν, δημιουργώντας μια απολαυστικά εκκεντρική και συχνά βιτριολική «μήτηρ-φαμίλια», ενώ ταυτόχρονα βγάζει και μια γνήσια, ζεστή αίσθηση πραγματικής «μαμάς».
Στα συν της ταινίας το μοντάζ του Βενσάν Ζουφρανιέρι που δίνει ένα γοργό ρυθμό όπως πρέπει σε μια απολαυστική καλοκαιρινή κωμωδία.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...