Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΔΙΚΗ ΕΛΣΤΑΤ-Κατάθεση ΚΟΛΑΦΟΣ κατά Γεωργίου από την Γεωργαντά! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ!

Και ενώ στο δικαστήριο για την υπόθεση Γεωργίου ακούγονται σημεία και τέρατα, τα καθεστωτικά μέσα των νταβατζήδων θάβουν κυριολεκτικά το θέμα.
«Προδότες», «κρεμάλα στο Σύνταγμα», «όλοι μέσα» ήταν μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, όταν η πανεπιστημιακός και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ζωή Γεωργαντά, εξαπέλυσε μύδρους για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου να μπει η χώρα στον Μηχανισμό Στήριξης.
Η πανεπιστημιακός ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και σε αυτή ήταν ξεκάθαρη πως ο Ανδρέας Γεωργίου παρέβη τον νόμο, έχοντας «άμεσο δόλο» και πως «είχε σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ηθικό και υλικό όφελος». Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διατήρησης για διάστημα μερικών μηνών, παραλλήλως με τη θέση του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και υπαλληλικής ιδιότητας στο ΔΝΤ, η κυρία Γεωργαντά διερωτήθηκε: «Εχει διαφορά αν το κάνεις για 11 μήνες ή 10 χρόνια; Ο Γεωργίου ήρθε με εντεταλμένη υπηρεσία. Ηθελε να πάρει θέση μετά στην Goldman Sachs».
Το έλλειμμα
Με τις καταγγελίες της κυρίας Γεωργαντά άρχισε ουσιαστικά η δικαστική έρευνα για τις υποθέσεις αυτές. Εξάλλου ήδη μετά την πρόσφατη απαλλαγή του κ. Γεωργίου (κατά πλειοψηφία 2-1) με βούλευμα για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης για το ύψος του ελλείμματος υπέβαλε αίτημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για την αναίρεσή του.
Μάλιστα προσκόμισε σε αυτή και αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», τα οποία έριχναν φως στην ανοιχτή γραμμή του Γεωργίου με τον Πολ Τόμσεν και τη Eurostat, τις υποδείξεις για αύξηση του ελλείμματος και βέβαια το -καταγγελλόμενο- ραντεβού μεταξύ Γιάννη Ραγκούση και Πολ Τόμσεν στην Πάρο το καλοκαίρι του 2010. Η μάρτυρας ανέφερε χθες ότι από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της κατέληξε πως το έλλειμμα του 2009 ήταν γύρω στο 4% με 5%: «Είχαμε ένα από χαμηλότερα ελλείμματα του 2009. Είχαμε χρέη, αλλά μπορούσαμε και πληρώναμε τα χρέη μας, γιατί είχαμε οικονομική δραστηριότητα. Ο Γεωργίου οδήγησε σε παρατεταμένη ύφεση και μεγάλης διάρκειας» τόνισε επίσης η κυρία Γεωργαντά, με το κοινό να ξεσπά εκ νέου και την πρόεδρο να ζητεί από κάποιους να βγουν από τη δικαστική αίθουσα.
Κοινό: Η διεφθαρμένη χώρα αποχωρεί!
Πρόεδρος: Αυτό πού το λέτε; Στο δικαστήριο;
Κοινό: Οχι, το λέω στον πρώην πρωθυπουργό κύριο Παπανδρέου.
Πρόεδρος: Περάστε έξω!
Οι μάρτυρες
Στο δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας ο οικονομολόγος και πρώην διευθυντής της ΤτΕ Γεώργιος Συμιγιάννης. Η έδρα του δικαστηρίου επέμεινε στις ερωτήσεις της προς τον μάρτυρα για το εάν υπήρξε μελέτη για να ενταχθούν οι 17 ΔΕΚΟ στο έλλειμμα του 2009.
Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νίκος Λογοθέτης: «Δεν μας επέτρεπε ο Γεωργίου να δούμε οποιονδήποτε υπάλληλο. Τον κ. Στρόμπο, που είπε ότι από τις 17 ΔΕΚΟ οι 13 δεν έπρεπε να ενταχθούν στο έλλειμμα, τον καθαίρεσε ο κ. Γεωργίου». Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κωνσταντίνος Σκορδάς κατέθεσε πως τα στοιχεία για το έλλειμμα έπρεπε σαφέστατα να περάσουν από το Δ.Σ. Η δίκη διεκόπη για τις 31 Ιουλίου 2017, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία από το δικαστήριο των μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

http://netakias.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...