Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ: «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»

Συνεχίζεται αύριο Παρασκευή το ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Ντοκιμαντέρ του συντοπίτη μας Άκη (Γιάννη) Θεοχαρόπουλου
Παρασκευή 4/8 στις 9.30μμ
«ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»
Ένα οδοιπορικό το έτος 2002, εκεί που θάλλει η ελιά… Στην Τουρκία, τη Συρία, το Λίβανο, στο Ιράκ την εποχή του Σαντάμ, στην Ιορδανία, στην Αίγυπτο, στην Λιβύη του Καντάφι, την Τυνησία και επιστροφή στη Μασσαλία.
Μια ταινία ντοκουμέντο με σπάνιο υλικό για έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια μετά τη δεκαετία του 2010….

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Άκη Θεοχαρόπουλο (με την απαραίτητη καύσιμη ύλη δηλ. παγωμένη μπύρα, δροσερό λευκό κρασί και αναψυκτικά).
Για τον Άκη (Γιάννη) Θεοχαρόπουλο
Ο Άκης (Γιάννης) Θεοχαρόπουλος είναι γεωπόνος και δημιουργός (σενάριο-σκηνοθεσία-μοντάζ) ντοκιμαντέρ επιστημονικού, ανθρωπολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Με σπουδές σε Ελλάδα και Γαλλία, με μακρά θητεία στην επιστημονική έρευνα και στην αναπτυξιακή διαδικασία της υπαίθρου, έχει συνεργαστεί στον τομέα της δημιουργικής και ψυχαγωγικής επιμόρφωσης, με το κανάλι της Βουλής και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Καταγόμενος από την Άμφισσα, με γνώση της ιστορικής, πολιτισμικής και παραγωγικής φυσιογνωμίας της Φωκικής γης και της ελληνικής υπαίθρου, αισιοδοξεί να συμβάλλει με τις αφηγήσεις των ταινιών του, στη διαμόρφωση της μυθιστορηματικής φυσιογνωμίας του τόπου μας.

Καμβάς του έργου του, είναι ο ευρύτερος Μεσογειακός κόσμος στον οποίο ξανοίγεται ο τόπος μας είτε με την Δελφική Ιδέα, είτε με τις ρότες των καραβιών του Γαλαξιδιού, είτε με τις γαστρονομικές και διατροφικές διαδρομές της ελιάς της Άμφισσας.
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...