Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΑΕΔ: 43.000 προσλήψεις έως το Νοέμβριο

Για 120.000 θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από ανέργους μέσω προγραμμάτων μίλησε η Υπουργός Έφη Αχτσιόγλου από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στο Ηράκλειο Κρήτης. Συγκεκριμένα η κα Αχτσιόγλου μίλησε για 46.000 θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν έως τα τέλη του 2017.Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 156,8 εκ. ευρώ. Από αυτό θα ευνοηθούν 40.000 εργαζόμενοι και προβλέπει την επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς (ένσημα), με ποσά έως και 350 ευρώ τον μήνα.
Ο εργαζόμενος θα εργαστεί για 12 μήνες, με πρόβλεψη τη διατήρηση του συγκεκριμένου μισθωτού επιπλέον 6 μήνες μετά τη λήξη της επιδότησης.
Το δεύτερο πρόγραμμα σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr αφορά περίπου 3000 ανέργους  ηλικίας έως 34 ετών, που θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις νέων έως τέλη Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας όσο και στην προώθηση της μισθωτής απασχόλησης και θα προβλέπει την επιχορήγηση για δώδεκα (12) μήνες μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος για πλήρη απασχόληση, ενώ θα υπάρξουν πρόσθετα κίνητρα εάν η πρόσληψη αφορά νέους ηλικίας έως 29 ετών»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...