Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Ποιές Καρυάτιδες; Εδώ ο Μητσοτάκης θέλει να μπαζώσουμε κι αυτά που έχουμε!

Επειδή μας ζάλισαν για τον καημένο επενδυτή που του στερούν 200 στρέμματα με αρχαία (από τα 6,000!) που στο κάτω – κάτω της γραφής αν βρεθούν θα φέρουν και τουρισμό στο σημείο (αρα δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη) αλλά κανείς δεν σας έχει πει τι είναι αυτά τα αρχαία που ανακάλυψε η σκαπάνη.
Σκόπιμα βεβαίως γιατί ο ξεφτίλες δημοσιογράφοι, ενώ γνωρίζουν, αναρωτιούνται διαρκώς «μα, που βρέθηκαν αρχαία στο Αεροδρομιο»
ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ: 

Ας δούμε λοιπόν τι θέλει να μπαζώσει η Ελληνική Αγωγή του κ.Αδωνη Γεωργιάδη
Η αρχαιολογική σκαπάνη της κατασκευής της γραμμής 2 του μετρό, αποκάλυψε
την Αρχαία Αστική Οδό που εκτεινόταν κατά μήκος της παραλιακής οδού στους δήμους Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού και Γλυφάδας και οδηγούσε στο ναό του Απόλλωνα στο Σούνιο!
Συγκεκριμένα, στον χώρο που κατασκευάστηκε το αμαξοστάσιο του τραμ αλλά και στον επίμαχο λόφο Χασάνι που θέλει να μπαζώσει ανασκαφές έφεραν στο φως οργανωμένο νεκροταφείο του αρχαίου Δήμου Ευωνύμου, το οποίο περιλαμβάνει ταφικό περίβολο κλασικής εποχής και μεγάλο αριθμό τάφων διαφόρων τύπων και μάλιστα ανασκάφηκαν 130 τάφοι(!) με τo νεκροταφείο να χρονολογείται από τον 8ο έως τον 4ο αι. π.Χ. όπως διαβάζουμε στο βιβλίο «Η αρχαία Αστική Οδός και το Μετρό κάτω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης» (εκδ. Καπόν) της αρχαιολόγου Κωνσταντίνας Καζά-
Παπαγεωργίου
Συζητάμε δηλαδή για το αν καταχώσουμε μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα των τελευταίων δεκαετιών στην Αττική για μια πισίνα παραπάνω!

Ας δούμε μερικά από αυτά.


Σημαντικά επίσης ήταν τα αγγεία επώνυμων ζωγράφων της αρχαιότητας και αγαλματίδια όπως αυτό του λιονταριού που έχει πιάσει ένα μοσχάρι.
Βρέθηκαν σπάνια νομίσματα που δείχνουν την εμπορική δραστηριότητα της περιοχής των Νοτίων προαστίων. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ένα από τα τρία βιβλία που έχει γράψει ο κ.Γεωργιάδης αφορά τα αρχαία νομίσματα, ενώ πουλάει συλλογές αντιγράφων αρχαίων νομισμάτων, αλλά δεν έχει κανένα ενδοιασμό στην απώλεια των ανεκτίμητων αυθεντικών!
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανασκαφέας, «στη γωνιά του αγροκτήματος μιας πλούσιας οικογένειας Ευωνυμέων με σπίτια, πηγάδια και κήπους, κάποιο μέλος της, προς επίδειξη του πλούτου που κατείχε, ίδρυσε το επιβλητικό αυτό ταφικό μνημείο» το οποίο έφερε πλούσιο γλυπτό διάκοσμο. Μπροστά στην πρόσοψή του, ελαφρώς παρασυρμένα από πλημμύρα, βρέθηκαν τμήματα ναϊσκόμορφης στήλης με παράσταση δεξίωσης, όπως επίσης και μεγάλο τμήμα ναϊσκόμορφης στήλης με παράσταση γυμνού νέου με τον σκύλο του, ανθεμωτή στήλη (φωτο αριστερά) και δύο μαρμάρινες λήκυθοι.
Τα επιτάφια αυτά γλυπτά εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά, ενώ 
ο ταφικός περίβολος και άλλα κατάλοιπα πέριξ αυτού παραμένουν ορατά στον εξωτερικό χώρο του αμαξοστασίου. Πρέπει να σημειωθεί ότι λίγα χρόνια αργότερα, κατά τις εργασίες κατασκευής του μετρό Αργυρούπολης, η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε ένα ακόμη τμήμα του οργανωμένου αυτού νεκροταφείου του αρχαίου Δήμου Ευωνύμου. Και οποία η ειρωνεία; Το κανάλι που ανέβαζε τα βίντεο του Γεωργιάδη στο youtube το έλεγε «Ευώνυμος»!
Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι κάτω από τις σύγχρονες επιχωματώσεις είναι πολύ πιθανή η εύρεση αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από τα προϊστορικά χρόνια ως και τη μεταβυζαντινή εποχή.
Κλείνοντας, να θυμίσουμε ότι από βεβήλωση κινδυνεύει και η ίδια η Ακρόπολη, καθώς στα σχέδια υπάρχει ανέγερση κτηρίου 200μ που θα επισκιάσει τον Παρθενώνα, που δεν έχει τολμήσει κανείς άλλος ποτέ πριν και μέχρι σήμερα κανένα κτήριο δεν υπερβαίνει το ύψος της Ακρόπολης, που ανέρχεται στα 156 μέτρα, κάτι που όμως δεν μπορεί να εμποδίσει το ΚΑΣ.
Αυτά για τους δήθεν επαγγελματίες αρχαιολάτρες και τους πραγματικούς αρχαιολόγους του ΚΑΣ

ΠΗΓΗ: netakias.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...