Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ: ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΣΧΥΡΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από την στιγμή που διορίστηκε και δεύτερος μόνιμος παθολόγος στο νοσοκομείο της Άμφισσας και όλοι αναθαρρήσαμε ότι το χάλι που είχε περιέλθει το νοσοκομείο μας ,με κλειστή την παθολογική κλινική για πάνω από δύο χρόνια, φτάνει στο τέλος του. Λογαριάσαμε χωρίς την διοίκηση.
Μια διοίκηση ανίσχυρη στο να πιέσει τους θεσμικούς παράγοντες να συνεχίσουν τη ροή των γιατρών  με σκοπό την πλήρη επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής. Τρείς  γιατροί παθολόγοι δύο μόνιμοι και   μια αποσπασμένη από το ΠΕΔΥ και το αποτέλεσμα είναι να διευκολύνεται κάπως η λειτουργία των επειγόντων περιστατικών ,γιατί αυξήθηκαν οι εφημερίες των παθολόγων αλλά η υπολειτουργία της παθολογικής συνεχίζεται και οι διακομιδές επίσης. 
Για την ασφαλή λειτουργία ΤΕΠ και κλινικής χρειάζονται τέσσερις τουλάχιστον  μόνιμοι παθολόγοι, για την ασφαλή κάλυψη εφημεριών όλου του μήνα. Χρειάζεται επανδρωμένο με γιατρούς ακτινολογικό τμήμα ,πράγμα ανέφικτο αφού πρόσφατα παραιτήθηκε και η μόνιμη ακτινολόγος του νοσοκομείου μας 
κα Ράφφο και παραμένει ένας επικουρικός ακτινολόγος.
Αυτή η υπολειτουργία της παθολογικής κλινικής εντάσσεται  στη γενικότερη υπολειτουργία του Γ.Ν ΄Αμφισσας. Αφού καθημερινά δεν  εφημερεύουν ειδικότητες όπως του παθολόγου του ακτινολόγου ,του αναισθησιολόγου, του παιδιάτρου, του καρδιολόγου κα. 
Τα οφθαλμολογικά χειρουργεία εξακολουθούν να μην εξυπηρετούνται .
Δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης  φύλαξη στους χώρους του νοσοκομείου, με πρόσφατο παράδειγμα άτομο βουλγαρικής υπηκοότητας να έχει  «κατασκηνώσει»  σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου και να περιφέρεται με τις κουβέρτες του, χωρίς να τον ενοχλεί κανείς.
H διοίκηση έπειτα και από την τελευταία συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου, βλέπει ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερο και αρνείται να συζητήσει το θέμα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και δεν απολογείται  για τις ενέργειές της στο σωματείο, αλλά αρέσκεται να βγάζει δελτία τύπου στα οποία εκθειάζει το «έργο της».
Αλλά η διοίκηση η οποία θα έπρεπε να μεριμνά για προσλήψεις γιατρών και προσωπικού , αναλώνεται στο να εξυπηρετεί την κυβερνητική πολιτική ακόμη και με παράνομους τρόπους. Πρόσφατα και ενώ πανελληνίως δίνεται η μάχη κατά της αξιολόγησης, η διοίκηση μέσω της διεύθυνσης της Διοικητικής υπηρεσίας παραλάμβανε αιτήσεις αυτοαξιολόγησης μετά τη λήξη της προθεσμίας και τηρώντας εμπιστευτικό πρωτόκολλο.
Από όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως με σκιώδεις διοικήσεις κανένα ουσιαστικό πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί στο Γ.Ν Άμφισσας.
                                                        Το Δ.Σ                           

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...