Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Οι παράνομοι διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Γεωργιάδης και η Estée Lauder Hellas

Διαστάσεις παίρνει το ζήτημα των 23 παράνομων -όπως τις χαρακτηρίζει ο Παύλος Πολάκης- προσλήψεων που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με όσα παρέθεσε στην χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία ο Σπύρος Λάππας, επικαλούμενος τη μηνυτήρια αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, προκύπτει μείζον θέμα σχετικά με την προέλευση των χρημάτων που έλαβαν οι 23 διορισθέντες του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν υπουργός. Το επίδικο είναι αν πληρώθηκαν παρανόμως με δημόσιο χρήμα ή αν η αμοιβή τους προήλθε από υπόλοιπα χορηγιών.

«Ο μεν κ. Πολάκης λέει ότι είναι παράνομες οι προσλήψεις, γιατί έγινε παράνομη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από δημόσιο χρήμα, ενώ οι εγκαλούμενοι, οι ενδιαφερόμενοι ή άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες λένε μέσα στην ποινική δικογραφία ότι ουδέποτε υπήρξε αμοιβή από κονδύλια κρατικού προϋπολογισμού, αλλά ήταν από υπόλοιπα χορηγιών» είπε ο κ. Λάππας και πρόσθεσε:
«Αυτό, ο μηνυτής υπουργός το αντικρούει και λέει ότι δεν ισχύει. Και δεν ισχύει γιατί υπάρχει μέσα ένα έγγραφο σχετικά με τις δαπάνες αυτής της δομής που ήταν να γίνει με τη χορηγία της ESTEE LAUDER HELLAS A.E, ύψους 300.000 ευρώ, η οποία κατανέμεται ως εξής: Ενοίκιο 210.000 ευρώ, διαμόρφωση εσωτερικού χώρου 60.000 ευρώ, ηλεκτρικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός 15.000 ευρώ, επίπλωση 10.000 ευρώ κ.λπ.. Ίσον 300.000 ευρώ».
Η δομή που αναφέρει ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε τη φιλοξενία αστέγων ενηλίκων με HIV. Πράγματι, σύμφωνα με το Πρακτικό της 33ης συνεδρίασης στις 18/12/2008, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε αποδοχή χορηγίας ύψους 300.000 ευρώ από την ESTEE LAUDER HELLAS AE. Όπως υποστήριξε στην Εξεταστική Επιτροπή ο κ. Λάππας, το ποσό αυτό προβλέφθηκε να διατεθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ για τη δημιουργία και τη διαμόρφωση της δομής. Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, πουθενά δεν αναγράφεται πρόβλεψη δαπάνης για αμοιβή προσλαμβανομένου ή προσληφθέντος προσωπικού αλλά και εσωτερικού ή εξωτερικού συνεργάτη. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το ΚΕΕΛΠΝΟ να συγχρηματοδοτεί τη δημιουργία της δομής με ποσό που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ, καθώς το ποσό της δωρεάς δεν επαρκούσε. Ωστόσο, ακόμα κι αν είχε προβλεφθεί η διάθεση ενός ποσοστού της χορηγίας για έναν τέτοιον σκοπό λαμβάνοντας υπόψη ότι 210.000 κόστιζε μόνο το μίσθωμα, πώς είναι δυνατόν το ποσοστό αυτό να επαρκεί για την αμοιβή 23 ατόμων την στιγμή που ο χαμηλότερος μισθός -σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λάππα- ήταν 1.000 ευρώ;
Οπότε, από πού πληρώθηκαν οι 23 προσληφθέντες; Ήταν ένα ερώτημα που δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς. «Κοιτάξτε, το κομβικό εδώ είναι αυτό, εάν πληρώνονταν από δημόσιο χρήμα ή όχι» είπε επί λέξει ο βουλευτής της ΝΔ αδυνατώντας να ξεδιαλύνει το μυστήριο…



http://www.documentonews.gr/article/oi-paranomoi-diorismoi-sto-keelpno-o-gewrgiadhs-kai-h-estee-lauder-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...