Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Βόμβα: Σχέσεις Ελλήνων πολιτικών ηγετών με τα Paradise Papers

Ανταπόκριση από Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης
Αποκάλυψη-βόμβα για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα Panama και Paradise Papers, από έναν εκ των συντελεστών των πρόσφατων αποκαλύψεων για τον χορό των offshore, που είχαν στήσει γνωστοί και μη εξαιρετέοι σε 17 χώρες-μέλη της ΕΕ, για φοροαποφυγή, φοροαπαλλαγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αναφερόμενος στα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την Ελλάδα, ο Γερμανός δημοσιογράφος και μέλος του Διεθνούς Consortium Ερευνητικής Δημοσιογραφίας ICIJ, Jan Strozyk, αποκάλυψε, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Ευρωβουλής, ότι η αμερικανική εταιρεία Appleby, μία εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου με τα Paradise Papers, «ήταν πολύ κοντά σε ηγέτες πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα» με δράσεις, για τον έλεγχο των οποίων δεν είχαν τηρηθεί οι κανόνες δέουσας επιμέλειας.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι, η ίδια πολυεθνική εταιρεία, είχε ενισχύσει με τον τρόπο της και τον τομέα της ελληνικής ναυτιλίας με αποτέλεσμα, ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που ήταν υπό δικαστική έρευνα, να καταφέρουν να δημιουργήσουν νέες offshore σε φορολογικούς παραδείσους.
Κάποιες offshore από τα νησιά Καϊμάν, έδωσαν δάνεια σε ελληνική τράπεζα και τίθεται θέμα, ποιοι ήταν αυτοί που πήραν αυτά τα δάνεια, για ποιο λόγο τα πήραν και πώς τα χρησιμοποίησαν, κατέληξε ο Γερμανός δημοσιογράφος.
Εννοείται ότι, μετά από αυτές τις δημόσιες καταγγελίες στην καθ’ ύλην αρμόδια Επιτροπή της Ευρωβουλής, θα υπάρξουν οι δέουσες διαβεβαιώσεις από όλους τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, ότι δεν γνώριζαν και δεν ήξεραν το «πόσο κοντά τους» ήταν η πρωταγωνίστρια του σκανδάλου των Paradise Papers και για ποιο λόγο.
Εννοείται, ακόμη, ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες ευρωβουλευτές θα ζητήσουν εξηγήσεις και διευκρινίσεις για την καταγγελθείσα εμπλοκή των αρχηγών πολιτικών κομμάτων σε offshore φορολογικών παραδείσων και θα απαιτήσουν να λάβουν στα χέρια τους τα αποδεικτικά στοιχεία αυτής της εμπλοκής, για να συμβάλλουν στην γενικότερη προσπάθεια κάθαρσης του τόπου από τη διαφθορά, την φοροαποφυγή και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...