Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Γιάννης Γιακουμής: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΟ «Όψεις της πόλης της Ιτέας στην δεκαετία 1980»

«Τώρα  που   δεν υπάρχουμε πια  και  μας κουκουλώσανε  με τα χώματα  τώρα  θα δεις   τι θα αρχίσουν να λένε  οι ποιητές για μας»,   λόγια της Εκάβης που  λέει  στους Τρωάδες  λόγια που θα ειπωθούν  όταν τα παλιά  σπίτια   της Ιτιάς  δεν θα υπάρχουνε   πια. 
Με  αυτά τα προφητικά  λόγια   αρχίζει το  λεύκωμα   του   ο  Γιάννης  Γιακουμής   με τον γενικό  τίτλο  «Όψεις της πόλης της Ιτέας στην δεκαετία 1980».
Πρόκειται   για  μια ενότητα    9   χαρακτικών  πάνω  σε λινόλεουμ  που έγιναν   το διάστημα    1980 -1985   που   παρουσιάζουν  σκηνές   από γειτονιές της Ιτιάς   και  από την καθημερινή  ζωή  της πόλης.
Τα    αρχικά  αυτά  9   θέματα   που  στην πρώτη έκδοση  τους  το   1982    είναι  ασπρόμαυρα  ξανατυπώθηκαν  και   συμπληρώθηκαν   ζωγραφικά  με   διάφανη  ακουαρέλα  σε  δυο διαφορετικά    τυπώματα     το 1992  και   το  1994  πάνω   σε  γκοφρέ   χαρτόνι  διατάσεων   60χ80    για  να   απορροφάτε  η ακουαρέλα.  Στον  χώρο  της έκθεσης  υπάρχουν   και όλα  τα   εργαλεία που χρησιμοποιούνται  για την χάραξη των χαρακτικών
Η  έκθεση θα  διαρκέσει  μέχρι 7/1/2018.
Εκ του Δήμου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...