Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Κώστας Βαξεβάνης: Τα αμελέτητα του συστήματος

Στην ταινία του Μπερτολούτσι «Ο τελευταίος αυτοκράτορας» οι ευνούχοι του αυτοκράτορα της Κίνας περιφέρουν μέσα σε χρυσά κασελάκια τα ακρωτηριασμένα όργανα που τους απέκοψαν πριν από χρόνια, θυμίζοντας την πλήρη υποταγή τους στον υπέρτατο ηγέτη.
Δεν δηλώνουν απλώς την υποταγή τους, θυμίζουν τον φρικτό τρόπο με τον οποίο υποτάχθηκαν και έγιναν υπόδουλοι έχοντας απαρνηθεί την ίδια τη φύση τους.
Ο συνειρμός που οδήγησε από τους ευνούχους του αυτοκράτορα στους 21 βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι υπέβαλαν ερώτηση στη Βουλή «για τον έλεγχο προέλευσης και νομιμότητας των κεφαλαίων της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα Documento» δεν αφορά σίγουρα την κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου-«έκανα τάμα και βρήκα άντρα», αλλά το γεγονός ότι θέτει τον εαυτό της μαζί με τους συναδέλφους της στην υπηρεσία του αυτοκράτορα και κυρίως της αυτοκρατόρισσας της ΝΔ.
Τι κάνουν λοιπόν η Άννα-Μισέλ και οι βουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτηση; Περιφέρουν μπροστά στα μάτια του αρχηγού τα κασελάκια με τα προϊόντα του ευνουχισμού τους. Αυτοευνουχισμένοι μπροστά στη διαπλοκή, απαρνήθηκαν τον δημόσιο ρόλο ευθύνης τους, πρόδωσαν τον σκοπό τους, δεν ρώτησαν ποτέ για τον Τύπο, τα θαλασσοδάνεια, όσα έκλεψαν εκδότες, όσα μαύρα μετέφεραν σε σακούλες μπροστά στα μάτια της αποσβολωμένης κοινής γνώμης, αλλά ξαφνικά αναρωτήθηκαν για το Documento.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ρωτάνε για το Documento. Το ξαναέκαναν τον Φεβρουάριο με μπροστάρη τον Αδωνη Γεωργιάδη 29 βουλευτές της ΝΔ. Ξέρουν ότι τέτοιες ερωτήσεις στη Βουλή όχι μόνο δεν έχουν νόημα αλλά ξεφεύγουν από τον ρόλο και την ευθύνη του βουλευτή. Η Βουλή δεν ελέγχει επιχειρήσεις (ρε πώς ξεχνάμε την αγορά και τους κανόνες της!) ούτε έχει τέτοια αρμοδιότητα. Οποιος πολίτης έχει στοιχεία ή και υπόνοιες ακόμη για το πώς λειτουργεί μια επιχείρηση μπορεί να απευθυνθεί στα κρατικά ελεγκτικά όργανα και να διατυπώσει όσα γνωρίζει. Γιατί χρησιμοποιούν την αναρμόδια Βουλή;
Γιατί πρώτα απ’ όλα είναι ανήθικοι. Χρησιμοποιούν την ιδιότητα του βουλευτή και τον ρόλο που τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες για να εκτελέσουν συμβόλαια. Για να συκοφαντήσουν διά της βουλευτικής ιδιότητας και του θεσμικού ρόλου όποιον θέλουν να εξοντώσουν, κρυμμένοι φυσικά πίσω από ασυλίες. Δεν έχουν τσίπα πάνω τους ούτε ηθικές αναστολές. Λειτουργούν σαν πιστόλια και την ίδια ώρα πουλάνε στον αυτοκράτορα την εξυπηρέτησή τους, μέσα στα κασελάκια των ευνούχων. Γιατί ο αυτοκράτορας και κυρίως η αυτοκρατόρισσα έχουν πρόβλημα. Σοβαρό ηθικό, πολιτικό και νομικό πρόβλημα. Ετσι, αντί να απολογηθούν για όσα αποκαλύπτονται για τις offshore, τα Paradise Ρapers, τα σπίτια του Βολταίρου, τις καταζητούμενες συνεταίρους, τους πίνακες των εκατομμυρίων και τους επιχειρηματίες-χορηγούς μέσα από άλλες offshore, επιλέγουν να στιγματίσουν ως ανήθικο και ύποπτο αυτόν που τα αποκαλύπτει.
Βουτηγμένοι στο ψέμα, εκτεθειμένοι στην κοινή γνώμη, ανίκανοι να καλυφθούν, απλώνουν τα βρόμικα χέρια τους, προσπαθούν να φτάσουν όποιον τους εκθέτει για να βρομίσουν κι αυτόν. Γιατί ο βρόμικος δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε παραπάνω από το να ακουμπήσει τον άλλο για να τον μαγαρίσει.
Την περίοδο που αποκαλύπτονται οι offshore της Μαρέβας Μητσοτάκη, οι καταζητούμενοι συνεταίροι της και οι αφανείς γαλαντόμοι χρηματοδότες τους, αυτοί έχουν απορίες όχι για τον αρχηγό τους, για τον άνθρωπο που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, αλλά για το Documento.
Η ερώτησή τους δεν ομολογεί μόνο ότι λειτουργούν ανήθικα κάνοντας την πολιτική αθλιότητα, αλλά και πώς αντιλαμβάνονται τη δημοσιογραφία. Εχουν καταπιεί κομιστές με μαύρες σακούλες, Ψυχάρηδες με θαλασσοδάνεια, καναλάρχες με απάτες, αλλά διυλίζουν το Documento ξανά και ξανά. Δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να αποδεικνύουν την ισχύ μας.
Αναμασάνε την καραμέλα του Καλογρίτσα, όταν ο σύμβουλος του Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είναι συνέταιρός του. Φαντάζομαι πως οι κατηγορίες που του απευθύνουν εκ των πραγμάτων αφορούν και τον αρχηγό τους. Ο Καλογρίτσας υπήρξε για λιγότερο από τρεις μήνες εκδότης του Documento και αποχώρησε όταν εντοπίσαμε πως συναντιόταν κρυφά με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εμφανιζόταν ως διώκτης και μηνυτής του για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής, αλλά τελικώς το μόνο εμπόδιο στη σχέση τους ήταν η συγκεκριμένη εφημερίδα. Δεν αφήσαμε το Documento να κλείσει. Πήραμε το ρίσκο να συνεχίσουμε εμείς την έκδοση και αποδεικνύεται πως καλά κάναμε αφού καταφέραμε να γίνουμε αυτό που φοβούνται.
Αφού προσπάθησαν να μας συκοφαντήσουν, να μας αποδομήσουν και να μας απαξιώσουν, τελικά άλλαξαν το παραμύθι. Σήμερα υποστηρίζουν πως είμαστε «πολυτελής», άρα ακριβή έκδοση. Κάθε εφημερίδα που εκδίδεται σήμερα έχει το ίδιο κόστος. Στοιχίζουμε δηλαδή όσο και οι άλλες εφημερίδες, ου μην και λιγότερο γιατί δεν έχουμε πολυτελείς προσφορές. Αυτό που κάνει την εφημερίδα μας να ξεχωρίζει ως πολυτελής στα μάτια της Αννας-Μισέλ της αντροπαρακλήτρας και ταματάρισσας είναι ίσως η ποιότητα της εφημερίδας και ο σχεδιασμός της. Είναι αλήθεια πως πήραμε τέσσερα πανευρωπαϊκά βραβεία σχεδιασμού και έχουμε ανθρώπους που δουλεύουν με πολύ μεράκι κάνοντας την εφημερίδα υπόδειγμα.
Εχει όμως σημασία και ποιοι υπογράφουν την ερώτηση ενάντια στο Documento. Πρώτη η Αννα-Μισέλ, η οποία, όπως θα διαβάσετε, έχει θέματα με το πόθεν έσχες της και –παρότι ομιλητική στα κανάλια– όταν επικοινωνήσαμε μαζί της γι’ αυτό δεν ήξερε και δεν γνώριζε και δεν φταίει αυτή. Φυσικά συνυπογράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης, συνομιλητής και ρουσφετοπατέρας των υποδίκων τύπου Μπαμπάμτση. Υπογράφει η Αννα Καραμανλή, συνομιλητής και αυτή και ιδιαίτερη συμπάθεια του Αιμίλιου Κοτσώνη του «Noor 1». Υπογράφει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο «πύραυλος Κουμουτσάκος» κατά τον άλλο κατηγορούμενο της ομάδας των εκβιαστών. Φυσικά υπογράφει και ο Γιάννης Βρούτσης, ο εφοριακός με την τεράστια ακίνητη περιουσία που πρέπει να γίνει παράδειγμα για κάθε δημόσιο υπάλληλο. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αυτή η μορφή της αγραμματοσύνης και του lifestyle, κάποιος Ιάσων Φωτήλας, η Σοφία Βούλτεψη της πολιτικής των κωλόχαρτων, ο νεκροθάφτης της ΕΡΤ Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου και κάποιοι ακόμη γνωστοί μόνο από την κατάθεση της ερώτησης κατά του Documento.
Είναι προφανές πως η ερώτηση αυτή είναι μια ακόμη έκφραση της αγωνίας τους. Τρέμουν κι αυτοί και όλα τα αμελέτητα του συστήματος που εμφανίζονται μελετημένα.
ΥΓ. Όσο για το μετοχικό μας κεφάλαιο των 20.000 ευρώ, τους ενημερώνουμε πως η εταιρεία της Μαρέβας που αγόρασε το σπίτι του Βολταίρου για 1,5 εκατομμύριο είχε μετοχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ, η δε Eternia που διαχειρίστηκε εκατομμύρια, μόλις 14.000 ευρώ. Ξεκινάτε τις ερωτήσεις στη Βουλή…

http://www.documentonews.gr/article/ta-amelethta-toy-systhmatos 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...