Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: “ Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κέντρου Κοινότητας Δήμου Δελφών”

Ο τομέας της Κοινωνικής Πρόνοιας στους Ο.Τ.Α. ά βαθμού αποκτά πρόσθετη βαρύτητα στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα. Η αλληλεγγύη προς τους συνδημότες μας και προς όλους όσοι έχουν πραγματική ανάγκη βρίσκεται αποδεδειγμένα στην καρδιά των προτεραιοτήτων της παρούσας δημοτικής Αρχής. Το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Δελφών σε αποτελεσματική συνεργασία με όλη την Κοινωνία των Πολιτών, τους φορείς και τις επιχειρήσεις του τόπου μας προσφέρει με σύστημα και ξεχωριστή φροντίδα ασφαλές "δίχτυ προστασίας" μέσα από το έργο και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει συστηματικά.

Σε αυτό το πλαίσιο των δράσεών του την Πέμπτη 1 Μαρτίου στις 10 π.μ. ο Δήμος Δελφών και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσια Υγείας πραγματοποιούν τα εγκαίνια δύο σημαντικών κοινωνικών δομών του Δήμου μας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Δελφών. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κέντρου Κοινότητας (Πρώην Μουσικό Σχολείο), Φρουρίου και Μίχου στην Άμφισσα.
 Δυο λόγια για τις δομές αυτές που εγκαινιάζονται την Πέμπτη 1η Μαρτίου.

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Δελφών, ένα από τα κατά κοινή ομολογία καλύτερα της χώρας, λειτουργεί πλέον ως δράση, έπειτα από την ένταξη του Δήμου Δελφών στην πράξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Δελφών» με κωδικό ΟΠΣ (ΜΙS) 5002170 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020». Έχει στελεχωθεί με δύο (2) άτομα προσωπικό , ένα άτομο Τ.Ε. Κοινωνική λειτουργό και ένα άτομο ΥΕ Βοηθητικό προσωπικό.
Συνολικά είναι εγγεγραμμένα 465 ωφελούμενα νοικοκυριά, που αντιστοιχούν σε 1329 δικαιούχους.
Επίσης ο Δήμος Δελφών συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ FEAD)» ως Κοινωνικός Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ο αριθμός ωφελουμένων του ΤΕΒΑ είναι 260 (συνολικά με τα μέλη 863).

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δελφών
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δελφών λειτουργεί ως δράση από 1 Σεπτεμβρίου 2017 και έπειτα από την ένταξη του Δήμου Δελφών στην πράξη «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δελφών» με κωδικό ΟΠΣ (ΜΙS) 5002169 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».
Με τη λειτουργία του επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στο Δήμο.
 Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...