Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Η "υπέροχη" αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Την ίδια ώρα που στη Ρουμανία τα 1000Mbps πωλούνται προς 8,4€/μήνα με το ΦΠΑ, στην Ελλάδα, με τη λαμπρή "απελευθερωμένη" αγορά τηλεπικοινωνιών, διεξάγεται ένας πραγματικός διαφημιστικός βομβαρδισμός των καταναλωτών για συνδέσεις "ασύλληπτης" ταχύτητας, που ξεκινούν απ' τα ...30 και τελειώνουν στα 200Mbps. Μάλιστα οι διαφημίσεις αναίσχυντα προωθούν τις νέες ταχύτητες ως στοιχείο που θα βελτιώσει την ανταγωνιστική θέση των επιχειρήσεων, ενώ στην πραγματικότητα καθηλώνουν πιο χαμηλά για άλλη μια πενταετία την ανταγωνιστικότητα της χώρας απ' τη γειτονική μας στα Βαλκάνια Ρουμανία. 
Κι όσο για τιμές; Δείτε στις εικόνες, που είναι όλες σημερινές λήψεις οθόνης.
Οι τιμές στην Ελλάδα αφορούν πακέτα double play, σταθερή
τηλεφωνία+ίντερνετ, δεν μπορείς ν' αγοράσεις μόνο ίντερνετ. Κοινό χαρακτηριστικό των συνδέσεων σταθερής τηλεφωνίας είναι πως πλέον είναι τεχνολογίας VoIP, τηλεφωνία μέσω μόντεμ, ένα προϊόν που μοιάζει με τις κλήσεις μέσω Microsoft Skype ή Google Hangouts ή Facebook Messenger, κλήσεις που βεβαίως είναι δωρεάν. Στην τεχνολογία VoIP, αν για κάποιο λόγο το μόντεμ δεν έχει ρεύμα, παύει και η τηλεφωνική σύνδεση. "Λαμπρή" τεχνολογία, θυμίζει το σύνθημα των τοίχων "ο πολιτισμός σας σταματά μόλις βγει απ' την πρίζα". Κυριολεκτικά ό,τι πρέπει για να εμπεδώσει το αίσθημα ΑΝασφάλειας των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι, αν τυχόν πέσει η ασφάλεια του ρεύματος.
Κοινό επιπλέον χαρακτηριστικό των συνδέσεων αυτών είναι πως προσφέρουν "απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά στα εθνικά δίκτυα", όπου ξαφνικά ανακαλύπτεις, μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου ασφαλώς, πως μέσα στα εθνικά δίκτυα λειτουργεί ένα παράλληλο σύμπαν, προς το οποίο οι κλήσεις μόνο δωρεάν δεν είναι. Πρόκειται για τους περίφημους πενταψήφιους αριθμούς, που πλέον πρέπει να τους καλέσεις για να έλθεις σ' επαφή π.χ. με το ΔΕΔΔΗΕ, με τον πάροχο τηλεφωνίας για να δηλώσεις βλάβη, με τα ραντεβού του ΠΕΔΥ, με την τράπεζα, κλπ. Αριθμοί που κατά κανόνα αντιστοιχούν σε φωνητικές πύλες και κρατούν τον καταναλωτή σε αναμονή όσο περισσότερο γίνεται, προκειμένου να αυξάνεται όσο γίνεται η χρέωση. Πραγματικά λαμπρή η "απελευθερωμένη" αγορά τηλεπικοινωνιών.
Αφού λοιπόν είδατε τις τιμές για τα καταπληκτικά πακέτα που πωλούνται στην Ελλάδα, να θυμίσω πως οι "προσφορές" είναι όλες on-line, μη τυχόν και πάει ο καταναλωτής σε κατάστημα παρόχου κι αρχίσει "επικίνδυνες" ερωτήσεις. Το "παιχνίδι" είναι "καλά στημένο" και φυσικά, κατά το γνωστό σύνθημα, "από πριν ξεπουλημένο", αφού η αρμόδια ρυθμιστική αρχή απλά παρακολουθεί απαθώς τη λεηλασία των καταναλωτών, χωρίς να τραβά τ' αυτί κανενός.
Υπόσχονται αρχικά 24Mbps, στη συνέχεια "έως 24Mbps" και στην πράξη είναι 8Mbps, μάλλον επειδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή να χωρέσει όλους τους χρήστες ταυτόχρονα, γι' αυτό και η χώρα βρίσκεται τόσο χαμηλά στην Ευρωπαϊκή κατάταξη.
Κι αυτή ακριβώς η απαράδεκτη εικόνα της κατά τα λοιπά λαμπρής "απελευθερωμένης" αγοράς τηλεπικοινωνιών ήταν που ώθησε βουλευτή της ΝΔ, ναι, της νεοφιλελεύθερης ΝΔ του Μητσοτάκη, να κάνει τον περασμένο Νοέμβριο ερώτηση στη Βουλή για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ερώτηση που περιείχε τις εκφράσεις "πιθανή ύπαρξη καρτέλ" και "ληστρικές τιμές".
Δεν πρόκειται ωστόσο για καρτέλ. Πρόκειται απλά για τη "λαμπρή" νεοφεουδαρχική ΕΕ των πολυεθνικών ολιγοπωλίων, αυτή που ο Βαρουφάκης λέει πως "ή θα εκδημοκρατιστεί ή θα διαλυθεί". Με ποιο τρόπο άραγε "εκδημοκρατίζει" κανείς τη φεουδαρχία; Μήπως πιάνουμε το Βαρουφάκη κομματάκι ανιστόρητο; Ή απλά προετοιμάζεται η νέα έκδοση εξαπάτησης και υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών, μια που μετά το Brexit και η Ιταλία "μαύρισε" για τα καλά την ΕΕ την περασμένη Κυριακή;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...