Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Η συνέντευξη Τύπου του Υ.ΕΘ.Α Πάνου Καμμένου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος διευκρινίζοντας πως αυτό που έχει συζητηθεί σε ανώτατο επίπεδο με την Γαλλία δεν έχει να κάνει με την μίσθωση φρεγατών αλλά με την κατασκευή νέων στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα κατά την τοποθέτησή του ο κ. Καμμένος σημείωσε πως αναφορικά με το ζήτημα των φρεγατών που προέκυψε η συζήτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση των συνολικών επιστροφών συνολικού ύψους 8 δις ευρώ που οφείλονται στην Ελλάδα από ομόλογα προκειμένου να κατασκευαστούν στην χώρα μας φρεγάτες για το Πολεμικό Ναυτικό.
Ο κ. Καμμένος τόνισε επίσης πως «όταν και εάν αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τη Βουλή διαδικασίες».
Αναφορικά με το δημοσίευμα της Καθημερινής ο κ. Καμμένος τόνισε «το συγκεκριμένο δημοσίευμα της Καθημερινής περιελάμβανε τέτοιες λεπτομέρειες που ούτε κι εγώ δεν γνώριζα. Αυτά τα προγράμματα δεν αποφασίζονται και δεν συζητούνται κατ’ αυτό τον τρόπο».

Τέλος και στο πρόγραμμα των F 16;
Αναφορικά με το ζήτημα αναβάθμισης των F 16 ο ΥΕΘΑ επιβεβαίωσε πως υπάρχει ζήτημα με την καταβολή των χρημάτων προς τις ΗΠΑ. Αναλυτικά ο κ. Καμμένος υπογράμμισε: «οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για κόστος 1,2 δις ευσταθούν αλλά υπάρχουν πάντοτε και σχετικές εκπτώσεις, οπότε το τελικό κόστος είναι στα συμφωνηθέντα πλαίσια του 1,1 δις. Το ζήτημα που έχει προκύψει έχει να κάνει με τις καταβολές προς τις ΗΠΑ και εκεί είμαστε σε συζητήσεις με τους εταίρους μας καθώς κανένας δεν μπορεί να εκπονήσει εμπροσθοβαρές πρόγραμμα με την χώρα να έχει συγκεκριμένες δημοσιονομικές δεσμεύσεις μέχρι το 2021».
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως το πρόγραμμα αναβάθμισης των F 16 φτάνει μέχρι το 2028 και το πρώτο αεροσκάφος η χώρα μας σε περίπτωση συμφωνίας θα το παραλάβει σε δύο χρόνια. 


Για να παρακολουθήσεις το βίντεο πάτα στην διεύθυνση που ακολουθεί:  http://www.skai.gr/news/politics/article/372005/kammenos-den-uparhei-thema-enoikiasis-alla-kataskeuis-fregaton-/
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...