Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Δύο οι νεκροί από την πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στο Σκάλωμα Φωκίδας.

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτήση ενός μικρού μονοκινητήριου αεροπλάνου τύπου Piper, το οποίο κατέπεσε στην περιοχή Σκάλωμα, κοντά στην Ναύπακτο, λίγο πριν από τις 4 σήμερα (21/4/2018) το απόγευμα.
Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28), της Αερολέσχης Πατρών εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα - Μεσολόγγι - Κωπαΐδα, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ανέφερε ότι το προπορευόμενο θα έκανε αναγκαστική προσγείωση.
Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, εντοπίζοντας νεκρό τον ένα επιβαίνοντα, ο οποίος βρισκόταν εκτός της ατράκτου και είχε καταπλακωθεί. Ο δεύτερος απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του.
Στην δημοσιότητα δόθηκε το όνομα και η φωτο του ενός εκ των δυο
επιβαινόντων στο μικρό αεροσκάφος που κατέπεσε. Πρόκειται για τον απόστρατο σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας, Τάσο Σταματάκη. Ο Σταματάκης είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Φάντομ, με συναδέλφους του να κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο που είχε πραγματοποιήσει ξανά αναγκαστική προσγείωση με Φαντομ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...