Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Το ΣΔΟΕ στην Eldorado Gold για «λαθραίο» χρυσό που διοχετεύεται στο Εξωτερικό!

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου: Φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ πραγματοποιείται στην Eldorado Gold.
Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παραβάσεις με τη μεταφορά στο εξωτερικό πολύτιμων μετάλλων, μέσα στα «συμπυκνώματα» των μεταλλευμάτων και αποφεύγεται η πληρωμή φόρων στο Ελληνικό Κράτος, αλλά και η σχέση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με τη μητρική της στο εξωτερικό, Eldorado Gold. Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή, κατόπιν ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Χατζησάββα, σχετικά με τα μεταλλεία Κασσάνδρας, αναφορικά με τις εξορυκτικές δραστηριότητες της καναδικής εταιρίας «Eldorado Gold» μέσω της θυγατρικής της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και στη δυνατότητα όπως αναφέρει «η χώρα μας να καταστεί ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού», καθώς και στα ερωτήματα που προκύπτουν «σχετικά με τα αποκομιζόμενα οφέλη της εθνικές μας οικονομίας».

Στο πλαίσιο αυτό, υπέβαλλε τα ακόλουθα ερωτήματα:
  • 1)Ποια ακριβώς είναι τα υπολογιζόμενα και αναμενόμενα κέρδη από την εκμετάλλευση των Μεταλλείων Κασσάνδρας για το Ελληνικό Δημόσιο και ποια αντιστοίχως για την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»;
  • 2)Έχουν εκπληρωθεί και εάν ναι πώς και σε ποιο βαθμό οι ως άνω Συνταγματικές επιταγές σχετικά με την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου και την εξ αυτής δημόσια ωφέλεια στην περίπτωση της σύμβασης με την «Eldorado Gold» και την θυγατρική της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»;
  • 3)Με ποια κριτήρια παρακάμφθηκε η αρχική σύμβαση και οι όροι της και χορηγήθηκαν νέες εγκρίσεις σε άδειες σχετικά με διαφορετικές μεθόδους τόσο εξόρυξης όσο και παραγωγής από τις ήδη εγκεκριμένες και καταγεγραμμένες;
  • 4)Τι σκοπεύει να πράξει η Πολιτεία για το γεγονός ότι τα πολύτιμα βασικά μέταλλα πραγματικά φυγαδεύονται στο εξωτερικό κρυμμένα μέσα στα ευτελούς αξίας συμπυκνώματα, χωρίς να φορολογούνται στη χώρα μας και προκαλώντας τεράστια απώλεια στην εθνική μας οικονομία;»
Γίνεται έρευνα από το ΣΔΟΕ
Η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου απάντησε εγγράφως την περασμένη Παρασκευή και στο σχετικό έγγραφο, αποκαλύπτει ότι γίνεται έλεγχος από το ΣΔΟΕ. Ειδικότερα το έγγραφο αναφέρει:
«Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 4537/20-3-2018 Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Χ. Χατζησάββας, σας γνωρίζουμε ότι διενεργείται από την Ε.Γ.ΣΔΟΕ έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Το περιεχόμενο ως και τα αποτελέσματα των ερευνών εμπίπτουν στις διατάξεις περί φορολογικού απορρήτου».

Και η ΑΑΔΕ
Παράλληλα η κα Παπανάτσιου κοινοποίησε στη Βουλή (στο πλαίσιο της απάντησης προς τον κ. Χατζησάββα) και έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο η υπηρεσία τονίζει τα ακόλουθα:
«Σε απάντηση του με αριθ. πρωτ. ΑΤΚΕ 0001351 ΕΞ2018/920/22.03.2018 Σημειώματος σας. με το οποίο μας αποστείλατε φωτοαντίγραφο της ανωτέρω Ερώτησης και σε ό,τι αφορά θέματα της αρμοδιότητάς μας που θίγονται σε αυτή, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Βασική προτεραιότητα της Α.Α.Δ.Ε. είναι η διενέργεια φορολογικών ελέγχων προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, για την αποτροπή και την καταστολή φαινομένων φοροδιαφυγής, οπουδήποτε αυτά κι αν εκδηλώνονται. Προς το σκοπό αυτό, λαμβάνονται συνεχώς όλα τα απαραίτητα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα για την ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στις περιπτώσεις που από το φορολογικό έλεγχο προκύπτουν παραβάσεις, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις κατά τις κείμενες διατάξεις».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...