Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Guardian: Το Γαλαξίδι στις 12 ομορφότερες παραθαλάσσιες πόλεις της Ν.Ευρώπης

Στα στενά δρομάκια του Γαλαξιδίου, τα αρχοντικά αποτελούν την απόδειξη της ακμής του 19ου αιώνα της πόλης ως ναυπηγικού κέντρου. Το σημερινό Γαλαξίδι είναι ένα γοητευτικό παραθαλάσσιο θέρετρο χαμηλού ενδιαφέροντος σε ένα φυσικό λιμάνι που περιβάλλεται από βουνά.
Οι πέντε παραδοσιακές πλατείες του, οδηγούν στο υψηλότερο σημείο της πόλης - την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο από το Ganimede Hotel και να βγείτε στους υπέροχους βοτσαλωτούς όρμους στην δασωμένη ακρογιαλιά, το Pera Penta, απέναντι από το λιμάνι ή να ανακαλύψετε τις κοντινές παραλίες.
Η παραλία  Ανεμοκάμπη, περίπου 3 χλμ. από την πόλη, βρίσκεται σε προστατευμένο κόλπο και έχει χρυσή άμμο και βότσαλα.
Ο Προφήτης Ηλίας είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία που είναι δημοφιλής στο νεανικό κοινό για πάρτι μετά την δύση του ηλίου.
Μια άλλη ωραία παραλία είναι ο βοτσαλωτός Άγιος Βασίλειος, περίπου 15χλμ νοτιοδυτικά του Γαληξιδίου, λίγο πριν τους Αγίους Πάντες.

Και 33 χιλιόμετρα βόρεια είναι τα θεαματικά ερείπια των Δελφών, προσκολλημένα στην άκρη του Παρνασσού, που φιλοξενεί το Δελφικό Μαντείο.

Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από τους Δελφούς (από € 50, paraglidingfun.gr).

Που να φάω

Το Γαλαξίδι είναι ένα hotspot τροφίμων.
Δοκιμάστε τα γεμιστά κρεμμύδια στο O Bebelis ή φρέσκα θαλασσινά στο λιμάνι
Που να μείνω

Το γοητευτικό, κεντρικό ξενοδοχείο Ganimede (δίκλινο από € 80) κάνει ένα απίστευτο ελληνικό πρωινό με σπιτικές πίτες, μαρμελάδες, ψωμιά και τοπικό μέλι.

Η Ταβέρνα του Σκελετόβραχου.

Το πρωί πιείτε παγωμένο καφέ σαν τοπικό  Art Café Old Liotrivi, με υπέροχη θέα στην πόλη.

Πως να φτάσετε εκεί

Πολλές αεροπορικές εταιρείες πετούν προς Αθήνα. Οδικός 230χλμ. Νοτιοανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...