Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Ο εφιάλτης κάθε κολυμβητή. Οι τσούχτρες... (βίντεο)

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει ήδη απο την προηγούμενη χρονιά ο Κορινθιακός. Και όλα δείχνουν οτι το πρόβλημα θα παρουσιαστεί και φέτος. Και δυστυχώς οι προβλέψεις των ειδικών δεν είναι καθόλου ευοίωνες.
Ανάλογα προβλήματα θα προκύψουν και σε άλλες περιοχές, αφού το πρόβλημα δεν έχει να κάνει τόσο με την κλιματική αλλαγή αλλά με τον ανθρώπινο παράγοντα. Με δύο λόγια, όπως εξηγεί στο iefimerida ο Θόδωρος Τσιμπίδης, διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, το πρόβλημα οφείλεται στην υπεραλίευση, που επιτρέπει στις μέδουσες να αναπτυχθούν, αλλά και στα απόβλητα και τις γεωργικές απορροές, που δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθούν οι τσούχτες. Ανάλογα προβλήματα θα παρουσιαστούν σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, εκτιμά ο Θ.Τσιμπίδης, που κατηγορεί για απραξία την τοπική αυτοδιοίκηση που δεν φροντίζει για παράδειγμα, την σωστή λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών. Η συναδελφός του Αναστασία Μήλιου, προτείνει μέτρα για την αλίευση, τόσο για την παράκτια όσο και για την μέση και την ερασιτεχνική. Και υποστηρίζει, μιλώντας στο iefimerida, οτι εφόσον παρθούν μέτρα περιορισμού της αλιείας, θα αναστραφεί- ως έναν βαθμ- και το πρόβλημα της πληθυσμιακής έξαρσης των μεδουσών. Και τι μπορούμε να κάνουμε; Εδω, ο Θόδωρος Τσιμπίδης, βάζει τα γέλια.. Και οι συμβουλές είναι μάλλον παραδοσιακές. Βάζουμε μάσκα για να δούμε αν υπάρχουν τσούχτρες, και όταν μας τσιμπήσουν, βάζουμε ξύδι. Οπως έκαναν τα παλιά χρόνια στα νησιά. Αλλά τουλάχιστον είναι καθυσυχαστικός. Οι τσούχτρες πονάνε αλλά δεν είναι επικίνδυνες. Τουλάχιστον όχι για όσους δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αλλεργίες...Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...