Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ξέρετε ότι τρώμε προστατευόμενα είδη που συνεχίζουν να σερβίρουν οι ταβέρνες;

Το παραπάνω ζήτημα φέρνει στην Βουλή ο Γιώργος Αμυράς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, αναδεικνύοντας το θέμα και καλεί τέσσερις υπουργούς (Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη, Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου), να απαντήσουν γιατί δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία για την προστασία των προστατευόμενων οστρακοειδών (πετροσωλήνες, πίννα, μπουρούδες, μπουχώνες).

Τα οστρακοειδή ζουν μέσα σε ασβεστολιθικά βράχια των ελληνικών θαλασσών. Οι παράνομοι αλιείς, για να τα αλιεύσουν, σπάνε τα βράχια με σφυριά ή κομπρεσέρ καταστρέφοντας εντελώς τους βραχώδεις οικότοπους και αφανίζοντας σημαντικά αναπαραγωγικά πεδία και πεδία ανάπτυξης του γόνου για πολλά είδη εμπορικών ψαριών.
Ο Γιώργος Αμυράς καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να κινητοποιηθούν, να ελέγξουν τις παράνομες αλιευτικές δραστηριότητες, σε συνδυασμό με εκτεταμένους αγορανομικούς ελέγχους επιχειρήσεων που εμπορεύονται ή διαφημίζουν στο διαδίκτυο τα προστατευόμενα οστρακοειδή.
Ολόκληρη η ερώτηση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...