Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

Η πρόσκληση του Λιμενικού ταμείου Νομού Φωκίδος ήταν σαφής.
Κυριακή 29 Απριλίου 2018
Συμμετέχουμε στις εθελοντικές εργασίες καλλωπισμού και καθαριότητας της περιοχής.
 Και επειδή η περιοχή Κίρρας Ιτέας είναι ένας τόπος κυριολεκτικά «πολιορκημένος» από θάλασσα, η περιοχή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη παρά η ακτογραμμή της. 
Σημαντική η συμβολή των μελών του Κρισσαίου, που ανέλαβαν την πλαζ βραχάκια,  δυναμική η παρουσία της ομάδας των ναυτοπροσκόπων Ιτέας που γέμισαν με φως και χρώμα το Τροκαντερό,  όπως και του 1ου Δημοτικού σχολείου στο Μαϊάμι.
Κοντά σε αυτούς, η λιμενική επιτροπή πλαισιωμένη με εκλεκτούς δραστήριους και δημιουργικούς φίλους άρχιζε να ομορφαίνει την παραλία, τα ταλαιπωρημένα από τον χειμώνα και όχι μόνο παγκάκια, τους ιστούς φωτισμού κτλ.
Είναι από τις λίγες – ελάχιστες φορές που στην τελική σούμα δεν μετράει μόνο το τεχνικό αποτέλεσμα αλλά και η απλή συμμετοχή.
Αυτό γιατί τέτοιες κινήσεις σηματοδοτούν το «εμένα με νοιάζει» άρα  και το «εγώ μπορώ να αλλάξω κάτι που πρέπει να αλλάξει».
Μα αυτή είναι η μία όψη.
Μετρώντας σπασμένα κρύσταλλα φωτιστικών κεφαλών, βανδαλισμένα παγκάκια, ξεριζωμένους ιστούς, βίδες κλεμμένες, ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών, προβληματίζεσαι για όλα αυτά τα μικρά και σκέφτεσαι με δέος για την πορεία των μεγάλων ζητημάτων σε αυτό τον τόπο.  
Η λιμενική επιτροπή σε συνεργασία με συλλόγους και την τοπική κοινωνία πρέπει να δημιουργήσει το υπόβαθρο  που θα ελαχιστοποιεί τα κακώς κείμενα στον χώρο ευθύνης της, ώστε να αγαπήσουν οι νέοι άνθρωποι τον τόπο και μέσα από τον εθελοντισμό. 
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά όταν συντοπίτες σαν τον καπετάνιο  μας  παρακινεί στη συνέχεια τέτοιων ενεργειών είμαστε σε καλό δρόμο.
ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ  ΤΟ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...