Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Πολιτιστικές δράσεις στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντη Αιμοδότη 2018.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της ελληνικής διοργάνωσης του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018, θα πραγματοποιηθούν μία σειρά πολιτιστικές δράσεις στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών την Τετάρτη 13 Ιούνη.
Στόχος της ημέρας είναι να αναδείξει τη σύνδεση της τέχνης και του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, που έχει ως κέντρο του τον Ανθρωπο, με την εθελοντική αιμοδοσία, η οποία αποτελεί μία κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπισμού στις μέρες μας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
α. εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στις 3.30μμ.
Παρουσίαση Σημαίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, της χαράκτριας Καταρίνα Βασίτσκοβα που έλαβε το πρώτο βραβείο στον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που πραγματοποίησε το Επιμελητηριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, ειδικά για την φετινή διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.
Ομιλία χαιρετισμό του Προέδρου του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Παν. Δυτ. Αττικής κ. Χάρη Πρέσσα, σχετικά με την πρωτοβουλία καθηγητών και φοιτητών του Τμήματος, να συμβάλουν στη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντη Αιμοδότη 2018, με την έκθεση έργων μικτής τεχνικής, που έχει στόχο να μεταδοθεί οπτικά το μήνυμα της πανανθρώπινης αξίας της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στο δώρο της ζωής.
Χαιρετισμοί από τοπικούς Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών του Νομού Φωκίδας.
Χαιρετισμός της σκηνοθέτη της θεατρικής παράστασης «Από το σκοτάδι στο Φως», Έλλης Μερκούρη.
β. Θεατρική παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, στις 6μμ, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα» του έργου “Από το σκοτάδι στο Φώς", που περιλαμβάνει Οχτώ Αποσπάσματα Αρχαίων Τραγωδιών (Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης) τα οποία γλιστρούν αρμονικά το ένα μέσα στο άλλο με κεντρικό άξονα το Φως και το Σκοτάδι.
Η δράση γίνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Δελφών. Ολες οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή αιμοδότη 2018 γίνονται υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.
Να είσαι εκεί για τον Άλλον. Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή
(Be there for someone else. Give blood. Share life)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην Ημέρα Πολιτιστικών Δράσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018.
Στόχος της ημέρας είναι να αναδείξει τη σύνδεση του Αρχαίου Ελληνικού και σύγχρονου ανθρωποκεντρικού πολιτισμού, με την εθελοντική αιμοδοσία, η οποία αποτελεί στις μέρες μας, πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς στο συνάνθρωπο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 201812.00-14.00
Ξενάγηση Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών - Μουσείο

14.00-15.30
Ελαφρύ Γεύμα


15.30-17.30

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
Χαιρετισμοί
Δρώμενα Τοπικών Συλλόγων Εθελοντων Αμοδοτών
Ομιλία εκπροσώπου Παν. Δυτ. Αττικής
Παρουσίαση Σημαίας για την Παγκόσμια Ημέρα
Παρουσίαση των δράσεων Graffiti – ΑΣΚΤ


18.00-19.30
Ρωμαϊκή Αγορά – Θεατρική Παράσταση -Ομάδα Κωφών «ΤΡΕΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ» :  «Από το Σκοτάδι στο Φως»

Οχτώ αποσπάσματα αρχαίων τραγωδιών τα οποία γλιστρούν αρμονικά το ένα μέσα στο άλλο με κεντρικό άξονα το Φως και το Σκοτάδι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...