Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Κωδικός... "μη επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου"

Την κορυφή του παγόβουνου δείχνει να αποτελεί η επίθεση του Αντώνη Σαμαρά στον Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρώην πρωθυπουργό να κατηγορεί –με αφορμή το μακεδονικό- τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για «ανιστόρητη σύμπλευση με τον κ. Τσίπρα».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε το τελευταίο διάστημα ευθεία επίθεση και από τον στρατηγό ε. α. Φράγκο Φραγκούλη, τον επικεφαλής της Επιτροπής για την ελληνικότητα της Μακεδονίας Στέργιο Καλόγερο (που τον κάλεσε –μέσω του News24/7- να παραιτηθεί και να δημιουργήσει συνταγματική κρίση ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές), αλλά και αιχμές από τον «γαλάζιο» κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Μάκη Βορίδη.
Ταυτόχρονα, από πολλά στελέχη συζητείται η προσπάθεια εμπλοκής στο πολιτικό σκηνικό του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το πρωί χθες, χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί τι ακριβώς ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι πληροφορίες -που δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν- αναφέρουν πάντως πως ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει προσωπικά στον πρωθυπουργό ώστε να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία που επιθυμεί η ΝΔ ώστε να λάβει ο Αλ. Τσίπρας την έγκριση της Βουλής προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία με τον Ζόραν Ζάεφ.
Πρόσωπα που γνωρίζουν άριστα τις διεργασίες στο συγκεκριμένο χώρο επιμένουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο που θα παρουσιάζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως …συνοδοιπόρο του Αλέξη Τσίπρα, που κρατάει «μειοδοτική γραμμή» στο μακεδονικό και δεν παραιτείται προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και να αποφευχθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο (έστω και αν δημιουργείται συνταγματική κρίση και η χώρα οδηγηθεί σε ανώμαλες πολιτικά καταστάσεις) η υπερψήφιση της συμφωνίας Αθήνας- Σκοπίων.
Σχέδιο που έχει ως τελικό στόχο να μην μπορεί να προταθεί από τη ΝΔ το 2020 ο Προκόπης Παυλόπουλος για μια δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα. Πιθανόν δε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να έχουν βάση τα σενάρια περί μιας νέας υποψηφιότητας είτε του Λουκά Παπαδήμου, είτε του Νίκου Αλιβιζάτου, ώστε να προωθηθεί και η συνεργασία με την κεντροαριστερά.
Το θέμα, ωστόσο, μετά ιδίως την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, κατέστη πλέον –και- εσωκομματικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι υποστηρικτές μιας νέας υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολλοί. Μεταξύ δε αυτών και σύσσωμο το «καραμανλικό μπλοκ»…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...