Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Αταλάντη: Αυτός είναι ο εντυπωσιακός θησαυρός που έφερε στο φως η πυρκαγιά! (φωτό)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τον αρχαίο θησαυρό, ο οποίος εντοπίστηκε σε απόκρημνη περιοχή μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη (07.06.2018) το μεσημέρι πάνω από το χωριό Μεγαπλάτανος στην Αταλάντη.
Τετρακόσια ακέραια αντικείμενα (αγγεία, ειδώλια ανθρώπων, ζώων και λίγα χάλκινα) και πληθώρα θραυσμάτων αγγείων και ειδωλίων, ήταν τα αρχαία αντικείμενα που εντοπίστηκαν κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς της 7ης Ιουνίου, πλησίον του χωριού Μεγαπλάτανος Λοκρίδος.
Τα παραπάνω πληροφορεί με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφερόμενο στην καταμέτρηση που έγινε από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.
Είναι από τον 5ο αιώνα π.Χ.
«Πρόκειται για κοινούς λοκρικούς τύπους αγγείων και ειδωλίων που χρονολογούνται κατά το πλείστον εντός του 5ου αι. π.Χ. και αποτελούν αντικείμενα λαθρανασκαφής νεκροταφείου ή νεκροταφείων της περιοχής, επιβεβαιώνοντας την συνήθεια, που έχει παρατηρηθεί σε λοκρικά ταφικά σύνολα, της τοποθέτησης σε κάθε ταφή μεγάλου αριθμού κτερισμάτων, κυρίως αγγείων.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...