Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Έρευνα ΣΟΚ αποκαλύπτει ότι οι φτωχοί στις ΗΠΑ ισούνται με τον πληθυσμό της Γαλλίας!

«Περίπου 40 εκατομμύρια ζουν σε συνθήκες φτώχειας, 18,5 εκατομμύρια σε ακραίες συνθήκες φτώχειας και 5,3 εκατομμύρια ζουν σε συνθήκες που θυμίζουν Τρίτο Κόσμο», γράφει ο Philip Alston, ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για την ακραία φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη νέα του έκθεση.

«40 εκατομμύρια συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας. 40 εκατομμύρια άνθρωποι! Αυτό είναι σχεδόν όσος ο πληθυσμός της Γαλλίας. Είναι πολύ. Ή είναι σαν 7 Ιρλανδίες», δήλωσε ο επικεφαλής της έκθεσης, John F. O'Donnell.
Σύμφωνα με την έκθεση, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι από τις πιο ισχυρές και τεχνολογικά προηγμένες χώρες του κόσμου, το επίπεδο ανισότητάς τους είναι υψηλότερο από ό, τι στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη και ότι οι Αμερικανοί "ζουν χειρότερες ζωές σε σύγκριση με όσους ζουν σε όλες τις άλλες πλούσιες δημοκρατίες». Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ φιλοξενούν πάνω από το 25% των 2.208 δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως.
«Αυτό είναι συγκλονιστικό για μένα! Επειδή μου λένε πάντα ότι η Αμερική είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο», σημείωσε ο O'Donnell. «Κανείς δεν μου είπε ποτέ ότι η Αμερική είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο που κρατά τους ανθρώπους φτωχούς. Αυτό είναι μπερδεμένο!».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...