Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Κινδυνεύει προστατευόμενος μάρτυρας στο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ!

Στις δυτικού τύπου δημοκρατίες η προστασία μαρτύρων σε σοβαρά εγκλήματα είναι όχι απλά ουσιαστική, αλλά απόλυτη.
Οι παρεκκλίσεις από αυτό τον κανόνα είναι τόσο σπάνιες, ώστε να γίνονται μεγάλες καταγγελτικές κινηματογραφικές ταινίες η τηλεοπτικές σειρές. Δείτε το INSIDER την "Εριν Μπρόκοβις", τις σειρές "Μαϊάμι", "Λος Αντζελες", Εσκομπάρ, θυμηθείτε το "Βαθυύ Λαρρύγι" στο σκάνδαλο  "Γουτερεγκέϊτ" κλπ.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία,αντίθετα είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι πολυεθνικές εταιρείες ευνοήθηκαν στην Ελλάδα με νομοθετικά αίσχη, ώστε να έρθουν σε πλεονεκτική θέση έναντι των ελληνικών.
Οι κυβερνήσεις της  Νέας  Δημοκρατίας μας τροφοδοτούσαν με στοιχεία στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για το πως οι κυβερνήσεις Παπανδρέου (αλήθεια τι απέγινε εκείνη η μέλλουσα πρωθυπουργός Βασούλα  Παπανδρέου;) υπερπροστάτευαν τη ΖΗΜΕΝΣ και "επνιξαν"  στην κυριολεξία την ελληνική βιομηχανία ΕΛΒΗΛ, την ΕΛΒΟ, την ΠΥΡΚΑΛ κ.α. Στη  θέση τους θέριεψαν οι "αντιπρόσωποι" και έτσι έγιναν μέγας ο Κόκκαλης, ο Λιακουνάκος, απο κοντά, όσο τσάκιζαν τη ΔΕΗ θέριευε ο Μυτιληναίος κλπ.
Στον τομέα της υγείας οι ξένες πολυεθνικές μετέτρεψαν μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα σε γη της "Επαγγελίας " και με την βοήθεια κυβερνήσεων και πολιτικών κατάφεραν να αναδείξουν αυτή τη χώρα σε υπερκαταναλώτρια εισαγομένων ακριβών φαρμάκων, σε χώρα καθορισμού τιμών και σε χώρα, όπου η ΝΟΒΑΡΤΙΣ έδρασε τόσο προκλητικά, ώστε να μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών  αρχών, όπως και η ΖΗΜΕΝΣ.

Οι Αμερικανοί ερευνούν τις παράνομες πρακτικές και κορωνίδα των πρακτικών
αυτών είναι η δωροδοκία γιατρών, στελεχών υπουργείων και γενικά η άλωση του κρατικού μηχανισμού.
Μπορούσαν να τα κάνουν αυτά  χωρίς συνεργασία πολιτικών;
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι και ο πλέον ανόητος θα απαντήσει αρνητικά, ένας έμπειρότατος γιατρός, επι σειρά ετών βουλευτής και υπουργός Υγείας, ο Μάριος Σαλμάς ενεπλάκη ως "καταγγέλλων" πολιτικός την ΝΟΒΑΡΤΙΣ.
Οοοχι! Δεν είναι καταγγέλλων τώρα ο κ.Σαλμάς.
Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης π.χ. ο δημοσιογράφος Π.Κουσουλός, τον εμφάνισαν ως πρόθυμο να τεθεί υπό την προστασία των αμερικανικών αρχών από το  2015-2016.
Εκεί θα εξηγούσε ότι η ΝΟΒΑΡΤΙΣ δωροδοκούσε "Ελληνες γιατρούς και όχι μόνο".
Το και "'οχι μόνο", όπως εγράφη χαρακτηριστικά τον Δεκέμβριο του 2016  ασφαλώς αναφερόταν σε υπερκείμενους των γιατρών και δεν είναι νοητό και λογικό να τεθεί υπο προστασία μάρτυρας πολιτικός, αν δεν έχει να καταγγείλει ισχυρότερους και υπερκείμενους του ιδίου... 

Έγραφε τον Δεκέμβριο του 2016 ο Πέτρος Κουσουλός:
"Δικαίωση για την αποκάλυψη E reportaz, αποτελεί η κατάθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάριου Σαλμά στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για το μέγα- σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας της Novartis.
Όπως γράφαμε στις 14 Δεκεμβρίου, ο συγκεκριμένος μάρτυρας  έχει συνεισφέρει στοιχεία στις Αμερικανικές Αρχές για τις «μίζες» που έδινε η εταιρεία Novartis σε έλληνες γιατρούς και όχι μόνο για την προώθηση των σκευασμάτων της.
Ο κ. Σαλμάς, πρώτος το 2012 παρήγγειλε εσωτερικό έλεγχο για μη διαφανείς διαδικασίες, στο ταξίδι που είχε διοργανώσει η συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία στο Βερολίνο.
Σε πόρισμα που εκδόθηκε τότε αναφέρεται ότι τα στελέχη του υπουργείου δεν ενημέρωσαν την υπηρεσία τους, όπως όφειλαν, για το ταξίδι αυτό. Περίπου 51 άτομα ταξίδεψαν και ανάμεσα τους τους πολλά στελέχη του υπουργείου, γιατροί, καθηγητές κ.ά.
Σύμφωνα με με έγκυρες πληροφορίες του healthreportaz, έχει καταθέσει επίσης στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ εδώ και μήνες και αποτελεί το τρίτο πρόσωπο της υπόθεσης. Τα άλλα δύο είναι τα πρώην στελέχη της Novartis που έζησαν από κοντά και κατέγραψαν τον τρόπο δράσης της Οργάνωσης.

Σε δήλωσή του ο κ. Σαλμάς ανέφερε τα εξής: 

«Κατά τη διάρκεια της υπουργικής μου θητείας, ακολουθώντας το πρόγραμμα της  Κυβέρνησής μας, έλαβα  μέτρα μεγάλης περιστολής της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, από 4 δις ευρώ το 2011 στα 2,3 δισ. ευρώ το 2013. Οι αποφάσεις αυτές περιόρισαν δραστικά τα κέρδη πολλών φαρμακευτικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και της Novartis. Με δική μου πρωτοβουλία ενημέρωσα την κυρία Ράικου για να την διευκολύνω με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου στην έρευνα που διεξάγει».
(Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ: Γνωστός πολιτικός ο τρίτος μάρτυρας για τις μίζες της Novartis. Η πολιτική σταδιοδρομία του Μ. Σαλμά...)
Τι προκύπτει από αυτά;
Οτι κάτι σάπιο υπήρχε πάνω απο τις δυνάμεις του κ.Σαλμά και όχι δυο στελέχη της ΖΗΜΕΝΣ κάνουν αποκαλύψεις και τίθενται υπο προστασία.

Ο κ.Σαλμάς εν τέλει  δεν έλαβε προστασία. Κακώς, κατά τη γνώμη μας, γιατί θα είχε να πει πολύ σοβαρά στοιχεία και ανεξάρτητα από ό,τιδήποτε άλλο σοβαρά στοιχεία σε τέτοιες υποθέσεις δεν αναμένει κανείς απο ιεραπόστολους.
Εκτός και αν περισσεύουν τα στοιχεία και  άρα δεν υπάρχει κίνδυνος τελικής συγκάλυψης, όπως έγινε ουσιαστικά με τον Μαντέλη, τις σοβαρές πτυχές της ΖΗΜΕΝΣ, της λίστας Λαγκάρντ κλπ.
Όταν  η Νοβάρτις διαπίστωσε ότι στριμώχνεται  με μάρτυρες απο το  εσωτερικό  της έκανε μια ανακοίνωση με το ελληνικό τμήμα και τον γνωστό κ.Φρουζή. Και εκεί αναφέρει τα εξής:
"...Με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων για τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρίας και τη δημόσια συζήτηση, η Novartis Hellas δηλώνει τα ακόλουθα:
  •  Τους τελευταίους 15 μήνες συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης με αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητας. Δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια αν τυχόν διαπιστωθούν πράξεις που δεν συνάδουν προς τα ηθικά επιχειρηματικά πρότυπα.
  •   Παράλληλα με τη διαδικασία διερεύνησης, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων ασθενών και των φροντιστών τους, των επαγγελματιών υγείας και της ελληνικής κοινωνίας.
  •   Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την ιατρική/ερευνητική κοινότητα και την πολιτεία, ώστε να δημιουργούμε οφέλη υπέρ των ασθενών, που θα είναι προσβάσιμα σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.
  •   Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας. Στους περισσότερους από 450 Έλληνες εργαζομένους που καθημερινά υποστηρίζουν το έργο της εταιρίας μας. Αποτελούν τη δύναμή μας και τους ευχαριστούμε για την αφοσίωσή τους.
  •   Αποστολή μας στην Novartis είναι να βοηθούμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα ζωής. Με σεβασμό στην αποστολή μας αυτή, δεσμευόμαστε για την έγκαιρη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις θεραπείες μας. Ασθενείς που λαμβάνουν τα φάρμακά μας δεν θα μείνουν χωρίς την απαραίτητη γι’ αυτούς θεραπεία. Οι υψηλές αξίες που μας χαρακτηρίζουν παραμένουν οδηγός μας σε κάθε επόμενο βήμα..."
Γιατί θα θυμηθήκαμε και τα γράφουμε όλα αυτά;
Διότι έχουμε συλλέξει στοιχεία το τελευταίο διάστημα τα οποία δείχνουν δυο κύριες κατευθύνσεις:
Α). Ο Φρουζής συνεργάζεται στενά με έναν  δικηγόρο -πολιτικό, τον οποίο  "εξασφάλισε επαγγελματικά".
Η συνεργασία αποσκοπεί όχι στην αποκάλυψη του σκανδάλου, αλλά σε συστηματική δουλειά, ώστε να προστατευθεί η ΝΟΒΑΡΤΙΣ και να εξουθενωθεί προστατευόμενος μάρτυρας, εναντίον του οποίου κάνουν φοβερές νομικές επιθέσεις.
Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ήξεραν πολύ νωρίτερα από το χρονικό σημείο που παραδέχονται ποιός είναι ο μάρτυρας, ήξεραν ότι ο μάρτυρας είναι "καυτός" γιατί διακινούσε βαλίτσες και έτσι κίνησαν εναντίον του δίκες με αστείες για την ποιότητα και τη θέση του μάρτυρα κατηγορίες.
Ομως οι κατηγορίες είναι χρήσιμες για να ηχήσουν σε προθύμως ευήκοα  δικαστικά αυτιά και να αποτελέσουν "πολιτικά" επιχειρήματα του στυλ "είναι αναξιόπιστος μάρτυρας γιατί είμαστε σε δίκες μαζί του" .
Καταβάλλεται προσπάθεια να φανεί ότι κινήθηκαν εναντίον του μάρτυρα σε ανύποπτο, δηλαδή προγενέστερο των αποκαλύψεων χρόνο. Αυτό δεν είναι μεν αληθές, αλλά θα ψάξουν πραγματικά τους χρόνους ή θα προσποιηθούν ότι δεν κατάλαβαν πότε ακριβώς η ΝΟΒΑΡΤΙΣ κατάλαβε ότι ερευνάται και άρχισε να υφαίνει ιστό να πιάσει στα δίχτυα τους μάρτυρες;
Αν αυτός ο μάρτυρας δεν προστατευθεί δεν θα χαθούν απλώς οι καταγγελίες του για βαλίτσες με χρήματα, αλλά όλη η υπόθεση.
Β). Πολιτικοί και δικαστικοί κινούνται και φτιάχνουν νομικές ομάδες με συγγενείς πολιτικών και δικαστών για να "εξουδετερώσουν" τα στοιχεία που υπάρχουν.
Μέχρι σήμερα η έρευνα δεν έχει στραφεί σε μια πολύ σοβαρή κατεύθυνση.
Στη "δολοφονία" ελληνικών εταιρειών απο τα συστήματα αυτά...


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...