Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωσε μόνος του: «Νίκησα στις εκλογές»

Φυλακίζοντας όποιον τον στραβοκοιτάζει (μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης του κουρδικού HDP, ο οποίος ψηφίστηκε και μπήκε στη Βουλή), ελέγχοντας τα πάντα στο κράτος, έχοντας καθολική επιρροή στα ΜΜΕ και την υποστήριξη μιας τρομακτικής προπαγανδιστικής μηχανής, κατάφερε μόλις να ξεπεράσει το 50%. Αν ισχύει καν αυτό το ποσοστό στην πραγματικότητα, που πολύ αμφιβάλουμε…
Για ποια «νίκη» μιλά ο σουλτάνος; Μπροστά του θα τα βρει όλα…



Από την ΕΡΤ:
Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικαλούμενος τα ανεπίσημα αποτελέσματα, εκφωνούσε στις 22.30 το βράδυ, ομιλία νίκης από την Κωνσταντινούπολη, συγχαίροντας την Εκλογική Επιτροπή αλλά και τους ψηφοφόρους που «έδωσαν μάθημα δημοκρατίας», ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος CHP, επέμεινε ότι όχι μόνο δεν αποδέχονται ήττα, αλλά η προεδρική εκλογή θα κριθεί σε δεύτερο γύρο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, με καταμετρημένο το 90,2% των ψήφων, ο Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 53,32% ενώ ο Ιντζέ λαμβάνει 30,4%. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) λαμβάνει 43,1% με καταμετρημένο το 90,17% των ψήφων από τις βουλευτικές εκλογές, το CHP 22,3%, το HDP 10,645 και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) 11,37%.
«Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει», σύμφωνα και με το live blog της Hurriyet Daily News.
Μέλη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, CHP που ήθελαν να κάνουν πορεία προς τα γραφεία της Ανώτατης Εκλογικής Αρχής στην Άγκυρα, παρεμποδίστηκαν από την αστυνομία, μεταδίδει στο μεταξύ το πρακτορείο Dokuz.
Ο «άθλος» του HDP
Το HDP, το φιλοκουρδικό κόμμα υπό τον Σελαχατίν Ντερμιτάς που παραμένει από το 2016 στη φυλακή, πέρασε το όριο του 10% για να μπει στην Εθνοσυνέλευση (κοινοβούλιο) και κάλεσε τους υποστηρικτές του «να μην αφήσουν τις κάλπες, να προστατεύσουν τις ψήφους μέχρι την τελευταία στιγμή».
Παραποίηση» των αποτελεσμάτων καταγγέλλει η αντιπολίτευση
Τόσο το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) όσο και το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) υποστηρίζουν ότι το πρακτορείο Anadolu (Ανατολή) –η μοναδική επίσημη πηγή μετάδοσης των αποτελεσμάτων– παραποιεί τα στοιχεία.
Ο εκπρόσωπος του CHP Μπουλέντ Τεζτσάν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του κόμματος στην Άγκυρα, είπε ότι το κόμμα καταμέτρησε 10.000 κάλπες που δείχνουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό λίγο πάνω από 46%. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο υποψήφιος του CHP για την προεδρία, συγκεντρώνει ποσοστό 40%.
«Το πρακτορείο Anadolu παραποιεί (τα αποτελέσματα). Καλώ τους εκπροσώπους μας στα εκλογικά τμήματα να μην εγκαταλείψουν, να μην αφήσουν ποτέ τις κάλπες», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε ο ίδιος ο Ιντζέ στο Twitter.
«Καλούμε όλους τους πολίτες στις 81 επαρχίες να πάνε μπροστά από την έδρα των τοπικών εκλογικών επιτροπών. Σταθείτε φρουροί στην Άγκυρα μέχρι νωρίς το πρωί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.
Ο υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μουχαρέμ Ιντζέ κατήγγειλε μάλιστα ότι «το σύστημα της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής δείχνει ότι έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι του 37% των καλπών. Αλλά τα στοιχεία του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα ισχυρίζονται ότι έχει καταμετρηθεί το 85%».
Όπως αναφέρει ο «Guardian», βουλευτές του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δηλώνουν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον αριθμό των καλπών που έχουν ανοιχθεί και στον αριθμό των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί κι έχουν εισέλθει στο ηλεκτρονικό σύστημα της εκλογικής επιτροπής.
«Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει» υποστηρίζει το live blog της «Hurriyet Daily News». Όπως αναφέρει, «τη στιγμή που πολλά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές με άνετη διαφορά και υποστηρικτές του AKP πανηγυρίζουν στους δρόμους, η αντιπολίτευση επιμένει ότι εκατομμύρια ψήφων δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί. «Μόνο το 56,7% των καλπών έχουν ανοιχθεί μέχρι στιγμής. Ο Ερντογάν προηγείται με το 44% και ο Ιντζέ ακολουθεί με 40%» δήλωσε ο βουλευτής του CHP Χαλούκ Πεκσέν».
Η ομιλία του Ερντογάν, δεν έγινε από την Άγκυρα, όπως αναμενόταν, αλλά από την Κωνσταντινούπολη, όπου και ψήφισε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Ο τουρκικός λαός μου έδωσε την εντολή», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εκλογών είναι σαφή. Σύμφωνα μ’ αυτά, ο λαός μου εμπιστεύτηκε την ευθύνη του προέδρου της Δημοκρατίας», είπε. Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι Τούρκοι ψηφοφόροι έδωσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και τους εθνικιστές συμμάχους του.
«Ελπίζω ότι κανείς δεν θα πλήξει τη δημοκρατία ρίχνοντας σκιές στις εκλογές και τα αποτελέσματα για να κρύψει την αποτυχία του», πρόσθεσε. «Είναι η ώρα να επικεντρωθούμε στο μέλλον της χώρας μας, αφήνοντας πίσω μας τις εντάσεις της προεκλογικής περιόδου», τόνισε.
Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει «με αποφασιστικότητα» να βελτιώνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρξει καμία οπισθοχώρηση «από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην τουρκική οικονομία και τη δημοκρατία».
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του εναντίον «εκείνων που μας απειλούν μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων» και ότι θα λάβει μέτρα για να αυξήσει την αξιοπιστία του δικαστικού συστήματος.

http://www.ert.gr/featured/niki-diakiryxe-o-erntogan-oi-ekloges-den-echoyn-teleiosei-leei-o-intze-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...