Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Δ. ΔΕΛΦΩΝ : "ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΩΜΗΣ- ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ " - Εκδήλωση τιμής και μνήμης υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018/ Τ.Κ. Στρώμης του Δήμου Δελφών
Στη Σπηλιά της Στρώμης το Φθινόπωρο του 1942 προσφέρθηκε καταφύγιο σε Βρετανούς και Έλληνες αλεξιπτωτιστές, καταστρώθηκε το σχέδιο ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου και επιτεύχθηκε ο συντονισμός των ενεργειών των δύο κυριότερων Ελληνικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.


Η "Σπηλιά της Εθνικής Αντίστασης", όπως ονομάζεται σήμερα, αποτελεί σημαντικό Ιστορικό Μνημείο, σημείο αναφοράς στον αγώνα για Ανεξαρτησία και σύμβολο Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας.Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...