Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Δ. ΔΕΛΦΩΝ : "ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΩΜΗΣ- ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ " - Εκδήλωση τιμής και μνήμης υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018/ Τ.Κ. Στρώμης του Δήμου Δελφών
Στη Σπηλιά της Στρώμης το Φθινόπωρο του 1942 προσφέρθηκε καταφύγιο σε Βρετανούς και Έλληνες αλεξιπτωτιστές, καταστρώθηκε το σχέδιο ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου και επιτεύχθηκε ο συντονισμός των ενεργειών των δύο κυριότερων Ελληνικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.


Η "Σπηλιά της Εθνικής Αντίστασης", όπως ονομάζεται σήμερα, αποτελεί σημαντικό Ιστορικό Μνημείο, σημείο αναφοράς στον αγώνα για Ανεξαρτησία και σύμβολο Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας.Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...