Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Καταγγελία Μαξίμου για σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας λίγο πριν την έξοδο από το σκοτάδι των μνημονίων

Και ξαφνικά με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του πρώην πλέον βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη επανήλθαν στην επικαιρότητα διάφορα σενάρια πολιτικής ανωμαλίας και αποστασίας. 
Κάποιοι μάλιστα θυμήθηκαν τον πρώην βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γ. Συμπιλίδη, ο οποίος στις 9 Σεπτεμβρίου του 1993 ανακοίνωσε την προσχώρησή του στην ΠΟΛ.ΑΝ. του Αντώνη Σαμαρά, ανατρέποντας την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που είχε μείνει με 151 βουλευτές.

Και τότε όπως και σήμερα στην ειδησεογραφία επικρατούσε το ονοματολογικό της πΓΔΜ ενώ αντί για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που ήταν το επόμενο μεγάλο αγκάθι για την τότε Κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα στο κάδρο της Κυβέρνησης μπήκαν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία επιδιώκουν την πτώση της.
Και αν για τον Ευάγγελο Μαρινάκη δεν είχε ουδείς καμία αμφιβολία αφού και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι επιδιώκει την πτώση της εκλεγμένης Κυβέρνησης στο στόχαστρο του Μαξίμου μπήκε χθες και ο Ιβάν Σαββίδης, κυρίως για την επίθεση μερίδας οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην συμπρωτεύουσα για το ονοματολογικό αλλά και η απουσία καταδίκης των επεισοδίων από την ΠΑΕ.
Άλλωστε στα δημοσιογραφικά γραφεία εδώ και καιρό έβλεπαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για σύμπλευση Μαρινάκη – Σαββίδη στο χώρο του ποδοσφαίρου χωρίς και πάλι να υπάρχει κάποια επίσημη διάψευση. Αν η σύμπλευση αυτή έχει περάσει και στον χώρο της πολιτικής είναι κάτι που θα δείξει ο χρόνος.
Ωστόσο στην Κυβέρνηση ακολουθούν το νήμα περίεργων συμπτώσεων όπως για παράδειγμα η δήλωση Μαρινάκη ότι «η χούντα της κυβέρνησης θα πέσει σε λίγους μήνες», η δήλωση του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμένου (στον ΣΚΑΙ) ότι η συμφωνία με την πΓΔΜ δεν θα περάσει επειδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν συνεννοηθεί να ρίξουν την Κυβέρνηση αλλά και το γεγονός ότι μετά τη συμφωνία στο Eurogroup και το τέλος των μνημονίων κάποιοι «προκειμένου να γλιτώσουν από τις δικαστικές περιπέτειες που τους βαραίνουν θα τα παίξουν όλα για όλα».
Εξίσου περίεργο είναι και το γεγονός ότι ο κ. Λαζαρίδης, όπως αποκάλυψε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θ.Τοσουνίδης ήταν στο γραφείο του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου μέχρι τις δύο τη νύχτα, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συγγενή του διαβεβαίωνε ότι δε θα ανεξαρτητοποιηθεί.
Τελικά κύκλοι των ΑΝΕΛ απαντώντας στη ΝΔ χθες σημείωναν με νόημα ότι «ο Κυριάκος Σαμαράς στηρίζει τον Συμπιλίδη. Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Η αποστασία καθιερώνεται σαν πολιτική πρακτική».
Από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος μιλώντας στο «Κόκκινο» κάλεσε τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή να δώσει εξηγήσεις λέγοντας ότι τα επιχειρήματά του δεν επαρκούν.
Σε κάθε περίπτωση τόσο ο κ. Τζανακόπουλος όσο και ο κ. Τοσουνίδης κάλεσαν τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του αν δεν θέλει να θεωρηθεί μέρος των σχεδίων ανωμαλίας.
Αργά χθες το απόγευμα ένα μήνυμα στο twitter του ΥΠΕΞ από το Λουξεμβούργο, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ο Νίκος Κοτζιάς από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν έκανε λόγο για «Οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας σε εξέλιξη με τα λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων. Κάποιοι έχουν σε τέτοια σχέδια μεγάλη παράδοση».
Απάντηση βέβαια σε όλα τα παραπάνω έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με φόντο τη Ντάουνιγκ Στριτ λέγοντας μπροστά στις κάμερες «ότι αυτή η κυβέρνηση, παρά τους σχεδιασμούς που υπάρχουν και τα σχέδια τα ανόητα, κατά την άποψή μου, που κάποιοι επιχειρούν, δεν θα έχει ασυνέχεια. Θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Δεν ανησυχώ καθόλου. Πόσο δε μάλλον, όταν πλέον είναι σε όλους σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση, που έχει περάσει από σαράντα κύματα, κατάφερε να επιβιώσει σε πολύ δυσκολότερες στιγμές. Πόσο δε μάλλον τώρα, που ανοίγεται μπροστά μας ένας πολύ θετικός ορίζοντας. Και μιας και βρίσκομαι στη Βρετανία, να πω ότι μια εξαιρετική ταινία ήταν το «too hard to die». Λοιπόν, είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε"».
Το μόνο σίγουρο είναι ότι από κανέναν στην Κυβέρνηση δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι τη στιγμή που γίνονται οι τελευταίες απαραίτητες κινήσεις για να βγει η χώρα από τον εφιάλτη της κρίσης χρέους που μπήκε με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και της διαφθοράς και της διαπλοκής οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν τεράστιες ευθύνες δίνουν μάχη χαρακωμάτων για να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς και να μην προχωρήσει η χώρα μπροστά. 

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...