Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Novartis: Στα χέρια της Δικαιοσύνης τα στοιχεία και οι μαύροι λογαριασμοί που καίνε κορυφαίους πολιτικούς για το σκάνδαλο των σκανδάλων!

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ της Δικαιοσύνης βρίσκονται τα πρώτα καυτά στοιχεία από την κίνηση των μαύρων λογαριασμών της Novartis. Ανταποκρινόμενες στο αίτημα δικαστικής συνδρομής οι ξένες τράπεζες άρχισαν να δίνουν πολύτιμο υλικό που τεκμηριώνει την εμπλοκή μεγαλόσχημων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων στο σκάνδαλο της Novartis.

Πριν από λίγες μέρες οι αρμόδιοι δικαστές πήραν στα χέρια τους μια κίνηση λογαριασμού που αφορά στενό συνεργάτη πρώην υπουργού. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός τροφοδοτήθηκε με 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Novartis. Πολλοί από τους εμπλεκόμενους στο γιγαντιαίο σκάνδαλο εμφανίζονται να έχουν λαδωθεί από τον τροφοδότη λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Φρουζής σε τράπεζα της Ελβετίας.
Βέβαια για τις ανάγκες των λεγόμενων διακριτικών πληρωμών είχε στηθεί ένα δίκτυο εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο ισχυρός άνδρας της Novartis διακίνησε επίσης μεγάλα ποσά μέσα από offshore εταιρείες. Πρόκειται για τα λαδώματα κορυφαίων πολιτικών που δεν ήθελαν να αφήσουν ίχνη. Πακτωλός βρόμικου χρήματος κατευθύνθηκε και σε εταιρείες που είχαν στήσει παρένθετα πρόσωπα για λογαριασμό πολιτικών. Μια από αυτές εμφανίζεται να κάνει αγορά ακινήτων σε χώρα του εξωτερικού.
Το σύνολο του ποσού για την αγορά ακινήτων προέρχεται σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη από τους μαύρους λογαριασμούς της Novartis. Τα νέα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια της Δικαιοσύνης αναμένεται να πυροδοτήσουν μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε με απόλυτο τρόπο τους εμπλεκόμενους στο γιγαντιαίο σκάνδαλο, οι αποκαλύψεις θα προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις και για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Εκατοντάδες μεγαλογιατροί καθώς και διοικητές ασφαλιστικών ταμείων και νοσοκομείων αναμένεται να αντιμετωπίσουν κακουργηματικές διώξεις για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας και οι Αμερικανοί οι οποίοι διεξάγουν παράλληλα δικαστική έρευνα. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ενώ υπηρεσίες που έχουν αποκτήσει τεχνογνωσία στο σπάσιμο μυστικών λογαριασμών έχουν αναλάβει να αποκωδικοποιήσουν το πολυδαίδαλο σύστημα εταιρειών που είχε στήσει η Novartis για να εξαφανίζει τα ίχνη από τις μίζες.

kontranews.gr
periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...