Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Νέα online εφαρμογή καταγραφής μεδουσών στις ελληνικές ακτές

Mια νέα εφαρμογή για την καταγραφή εμφάνισης μεδουσών σε ελληνικές ακτές τέθηκε σε λειτουργία, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας.
Σε αυτήν την εφαρμογή, ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερώνει για τις μέδουσες που συναντά σε παραλίες προς ενημέρωση του κοινού αλλά και της επιστημονικής κοινότητας.
Η εφαρμογή λέγεται www.swymm.net («τρέχει» μέσα από browser, από το κινητό ή το σταθερό σας) και μέσω αυτής μπορείτε να βλέπετε και να αναφέρετε πού υπάρχουν και πού δεν υπάρχουν μέδουσες, αλλά και άλλες πληροφορίες για τις παραλίες της χώρας μας (αν έχει κύμα, πόσο κόσμο έχει κ.λπ.).

Τις αναφορές που βάζετε στο Swymm θα βλέπουν άμεσα και οι ερευνητές του ΕΠΒ, ενώ μπορείτε να παίρνετε τα δεδομένα κι εσείς στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Το Swymm λειτουργεί πρωτίστως στις περιοχές του Πατραϊκού και του Κορινθιακού αλλά μπορείτε από το σταθερό σας υπολογιστή να προσθέσετε και τη δική σας παραλία, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...