Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Πανηγυρικός εορτασμός (10 και 11 Ιουλίου) στον Άγιο Ευθύμιο της Αγίας Ευθυμίας

Από τον περασμένο Οκτώβριο, η Αγία Ευθυμία έχει την μέγιστη ευλογία να φιλοξενεί μόνιμα αποτμήματα Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευθυμίου και της Αγίας Ευφημίας χάρις σε απόφαση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεοκτίστου. Από φέτος, στο χωριό μας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευθυμίου, καθιερώνεται  πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος. 


Ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών κάλυψε τη δαπάνη της αγιογράφησης της Ιεράς Εικόνας Της και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας θα πρωτοστατήσει στην υποδοχή Της έξωθεν του Ι.Ν. του Αγίου Ευθυμίου, την Τρίτη 10 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας και την επομένη Τετάρτη 11 Ιουλίου, ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Ευφημίας, από τις 7 το πρωί θα πραγματοποιηθούν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεοκτίστου και το απόγευμα, ώρα 7.00Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς την Αγία Ευφημία.

Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ευφημίας.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα στην αφίσα που εξέδωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...