Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Σχέδιο Αποστασίας!

Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι ή, αλλιώς, όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα… Η λαϊκή θυμοσοφία περικλείει και αντανακλά με σχεδόν απόλυτο τρόπο τα όσα συνταρακτικά συνέβησαν την εβδομάδα που μας πέρασε στο προσκήνιο και εξακολουθούν να τεκταίνονται στο παρασκήνιο της πολιτικής.

Η άκρη του κουβαριού που οδήγησε στο πολιτικό θρίλερ των τελευταίων ημερών, με τις διαρροές στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αποκαλύψεις συνοδευόμενες από κατηγορίες για σχέδιο εκτροπής και αποστασίας, άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές του Ιουνίου, οπότε η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Πολλοί απόρησαν τότε για δύο πράγματα. Το ένα είχε να κάνει με τον λόγο για τον οποίο το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να «κάψει» ένα ισχυρό χαρτί σε μια μάχη εκ των προτέρων χαμένη λόγω των συγκεκριμένων συσχετισμών. Πόσω μάλλον που, με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, δεν έχει δικαίωμα ένα κόμμα να καταθέσει εκ νέου πρόταση μομφής πριν παρέλθει εξάμηνο. Το άλλο σχετίζεται με τη σκοπιμότητα που απέτρεψε τον πρωθυπουργό να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης. Τα γεγονότα που επακολούθησαν διαλεύκαναν τα μυστήρια, καθώς αποκαλύφθηκε ανάγλυφα ο χάρτης της στρατηγικής και από τις δύο πλευρές.

 Της Κατερίνας Ακριβοπούλου
kakrivo@neaselida.news

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...