Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: "Σχετικά με το ΤΕΙ Άμφισσας: Ας στοχεύσουμε πρώτα και μετά να πυροβολήσουμε" (μεταφορικά μιλώντας..)

Το Υπουργείο Παιδείας με στόχο τη συγκρότηση ισχυρών θεσμών Ανώτατης Εκπαίδευσης που θα παρέχουν μόρφωση και κατάρτιση υψηλού επιπέδου και οι απόφοιτοι να βρίσκουν δουλειά, ακολούθησε μια διαφορετική διαδικασία από αυτήν των προηγούμενων κυβερνήσεων: αντί να επιβάλλει από τα πάνω ένα κουστούμι για όλους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, συγκρότησε επιτροπές Πανεπιστημιακών για να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.
Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για να βγει το τελικό σχέδιο.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι της επιτροπής Πανεπιστημιακών από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα (Λαμία), οι οποίοι (για τους δικούς τους λόγους) για την περιοχή μας προτείνουν τη δημιουργία του Κέντρου Διεθνούς Εκπαίδευσης στους Δελφούς χωρίς προπτυχιακό τμήμα.
Όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου τον βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, σύμφωνα με τη διαδικασία, θα ακολουθήσει η διαβούλευση με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
Σταθερή επιδίωξή μας είναι σε συνδυασμό με το Κέντρο Διεθνούς Εκπαίδευσης, η λειτουργία τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα βασίζεται στο διεθνούς απήχησης πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα του τόπου μας, θα στεγάζεται στις υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Άμφισσας που υπάρχουν στην πόλη και θα είναι εξ αρχής προικισμένο με όλα τα απαραίτητα που θα εγγυώνται τη βιωσιμότητα και την επιτυχία του.

Ως ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας θεωρούμε ότι η θέση μας αυτή καλύπτει την ανάγκη για ένα δίκαιο και βιώσιμο αναπτυξιακό καταμερισμό στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Την καταθέτουμε στον δημόσιο διάλογο και εργαζόμαστε για την υλοποίησή της.
 
Άμφισσα, 5/7/2018
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...