Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018

Βροχή διαττόντων αστέρων

Σμήνος μετεώρων (διαττόντων αστέρων ή μετεωριτών), το οποίο συναντάται με τη Γη μεταξύ 15ης Ιουλίου και 15ης Αυγούστου, οπότε και παρατηρείται βροχή διαττόντων αστέρων (κοινώς πεφτάστερα). Το ουράνιο αυτό φαινόμενο (Aquariids στα Αγγλικά) κορυφώνεται στις 28 και 29 Ιουλίου κάθε χρόνου.

Οι Υδροχοΐδες οφείλουν την ονομασία τους στο γεγονός ότι το ακτινοβόλο σημείο τους είναι τοποθετημένο μέσα στα όρια του αστερισμού του Υδροχόου (Aquarius). Είναι απομεινάρια των κομητών Μάρσντεν (Marsden) και Κραχτ (Kracht) και παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά το 1870 από τον Άγγλο αντισυνταγματάρχη του Πυροβολικού και ερασιτέχνη αστρονόμο Τζορτζ Τάπμαν (1838-1922).
Η βροχή των Υδροχοίδων μπορεί να παρατηρηθεί καλύτερα στο ύπαιθρο, μακριά από τα φώτα της πόλης, την ώρα πριν από την αυγή. Οι παρατηρητές από το Νότιο Ημισφαίριο έχουν καλύτερη ορατότητα του ουράνιου αυτού φαινόμενου.

https://www.sansimera.gr/articles/952

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...