Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 το συμβούλιο μεταθέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, με θέμα τις τοποθετήσεις των συναδέλφων που έρχονται στη Φωκίδα και τις μεταθέσεις εντός Δ.Α. Φωκίδας για το τρέχον έτος.
Δυστυχώς, αυτή τη φορά οι αποφάσεις του συμβουλίου μεταθέσεων επιβεβαίωσαν πλήρως τις φήμες και τα μηνύματα των προηγούμενων ημερών.
Το συμβούλιο αποφάσισε τη μετάθεση τριών συναδέλφων μας, χωρίς προηγούμενη αίτησή τους σε άλλη υπηρεσία από αυτή που ανήκαν οργανικά.
Σας γνωρίζουμε ότι, ο εκπρόσωπος της ένωσής μας στο συμβούλιο μεταθέσεων τόνισε το γεγονός ότι θεωρούμε απαράδεκτο να πραγματοποιούνται καταναγκαστικές και ως μορφή τιμωρίας μεταθέσεις συναδέλφων μας, την ίδια στιγμή που στην υπηρεσία που μετατίθενται, υπάρχουν συνάδελφοι που υπηρετούν όχι σε αυτή, αλλά αποσπασμένοι εκτός Φωκίδας και αποχώρησε από το συμβούλιο διαμαρτυρόμενος και αρνούμενος να υπογράψει το συνταχθέν ανεκδιήγητο πρακτικό.
Η φράση ΄΄λόγω υπηρεσιακών αναγκών΄΄ γιατί δε χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο ώστε οι αποσπάσεις να κοπούν και να επιστρέψουν οι αποσπασμένοι στις υπηρεσίες που ανήκουν οργανικά;
Η πολυσυζητημένη το τελευταίο χρονικό διάστημα ΄΄ εξειδίκευση ΄΄ , πως είναι δυνατόν να επέλθει, όταν μόλις ένα χρόνο μετά την προηγούμενη μετάθεση των συναδέλφων μας, αυτοί μετατίθενται εκ νέου σε νέα υπηρεσία με νέα καθήκοντα και νέες αρμοδιότητες;
Η πρόταση-που ευτυχώς απορρίφθηκε- για μετάθεση και τέταρτου συναδέλφου, ο οποίος δεν είχε υποβάλλει αίτημα μετάθεσης και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, οργώνοντας κυριολεκτικά τη Φωκίδα και όχι μόνο, υπηρετώντας σε επιχειρησιακή ομάδα επί σειρά ετών, προέκυψε λόγω υπηρεσιακών αναγκών;
Η αίτηση συναδέλφου μας με τριάντα και πλέον έτη υπηρεσίας, απορρίφθηκε λόγω υπηρεσιακών αναγκών;
Είναι δυνατόν να κατασπαταλούνται χρήματα στο έτος 2018 για την μετάθεση συναδέλφου άνευ αίτησής του, όταν εκκρεμεί η εκκαθάριση υπομνημάτων προηγουμένων ετών με κίνδυνο αυτά να παραγραφούν λόγω μη ύπαρξης πιθανότατα των απαραίτητων κονδυλίων και όταν η κίνηση των όσων λειτουργικών οχημάτων έχουν απομείνει, οφείλεται πολλές φορές στη διάθεση χρημάτων για την επισκευή ή τη συντήρηση αυτών από το υστέρημα των συναδέλφων μας;
Δυστυχώς, η μη θέσπιση ενός συγκεκριμένου κώδικα μεταθέσεων για αυτές τις μεταθέσεις εντός των Διευθύνσεων Αστυνομίας, έχει επιφέρει χρόνιες αδικίες σε βάρος πολλών συναδέλφων μας και λειτουργεί εις όφελος του πελατειακού συστήματος (ρουσφέτι) και μόνο. Φυσικά, τα οικογενειακά κριτήρια έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα και οι συνάδελφοί μας είναι παντελώς εκτεθειμένοι, απέναντι στις ορέξεις της εκάστοτε Διοίκησης.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Άμεση θέσπιση κώδικα μεταθέσεων με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) για τις μεταθέσεις εντός των Διευθύνσεων Αστυνομίας και κοστολόγηση της κάθε διαταγής μετακίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...