Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΤΑ 89 εκατ.€ Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ (της περιόδου 2007-2014) ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ

Την ύπαρξη μεγάλων αποκλίσεων ανάμεσα στα υπόλοιπα ταμειακών διαθέσιμων που αναγράφονται στους απολογισμούς και στα υπόλοιπα των χρηματικών διαθέσιμων επισημαίνουν οι τρεις ορκωτοί λογιστές (οι κ.κ. Δημήτριος Γιώγος, Νικόλαος Συκάς και Νικόλαος Χούντας), που είχαν οριστεί για τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας Αντώνης Μπαλωμενάκης, "τελικό συμπέρασμα των πραγματογνωμόνων είναι ότι οι ισολογισμοί 2007-2014 "δεν είναι αξιόπιστοι, ούτε έχουν συνταχθεί με ακρίβεια και πληρότητα". Τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων επιβεβαιώνουν την εικόνα που έχει προκύψει μέχρι σήμερα από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχε μέχρι το 2014 μια "μαύρη τρύπα" εκατομμυρίων στα οικονομικά του, για την οποία, εννοείται, πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες τόσο ποινικές όσο και πολιτικές".
Σε απλά ελληνικά, για να καταλαβαίνει και ο κόσμος, το ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε 594 εκατομμύρια ευρώ κρατική επιχορήγηση και δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου μόνο για την περίοδο 2007-2014 (δηλ. φόρους και καταθέσεις των ελλήνων φορολογουμένων) και κατέγραψε επίσημα ότι ξόδεψε 504 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31/12/2014 το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών ήταν μόλις 3,5 εκατομμύρια. Δηλαδή, 90 εκατομμύρια ευρώ "έκαναν φτερά" χωρίς να υπάρχει καμία αποτύπωση τους πώς και πού χρησιμοποιήθηκαν. Εννοείται ότι και για τα υπόλοιπα χρήματα της "επίσημης" λογιστικής αποτύπωσης έχει γίνει όργιο διασπάθισης υπερτιμολογήσεων, χαριστικών απ΄ ευθείας αναθέσεων, "χορηγιών", παράνομων προσλήψεων ημετέρων κ.λπ.».
 Και  το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας, διευθυντές και μέλη ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ της περιόδου 2007-2014, είναι σε ποιες offshore, σε ποιες βίλες, σε ποια κότερα, σε ποιες "διαφημιστικές" εκστρατείες, σε ποιους λογαριασμούς μαύρου προεκλογικού πολιτικού χρήματος κρύφτηκαν αυτά τα 90.000.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...