Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος επιστρέφουν στην Ελλάδα!
Αυτό μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ και το πρακτορείο Reuters. 

Η Ελληνίδα πρόξενος ενημέρωσε σχετικά τους γονείς των δύο στρατιωτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο αξιωματικοί επιστρέφουν στην Ελλάδα το πρωί της Τετάρτης. Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, παραμονή της Παναγίας, απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα, συνεπώς μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Ελεύθεροι έπειτα από 167 μέρες οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης
Έπειτα από 167 ημέρες κράτησης στις φυλακές Αδριανούπολης οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους.
Οι δύο Έλληνες αξιωματικοί από τις αρχές Μαρτίου οπότε συνελήφθησαν υπέβαλαν 6 αιτήματα αποφυλάκισης οπότε βρέθηκαν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης ενώ και τις έξι φορές είχε απορριφθεί η αίτησή τους κάθε φορά με διαφορετικό πρόσχημα.
Η ελληνική Πολιτεία είχε φροντίσει για τη μετάθεση των δύο στρατιωτικών στην Άγκυρα. ενώ η απελευθέρωσή τους έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για τον Ερντογάν, ο οποίος πιέζεται από τις ΗΠΑ για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα και η τουρκική οικονομία αντιμετωπίζει ασφυκτική πίεση.


Νεότερα:
Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μεταβαίνουν στην Τουρκία ο Έλληνας ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΣ Α. Στεφανής για να συνοδεύσουν τους δυο Έλληνες στρατιωτικους στην πατρίδα.
Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα επιστρέψουν στην Ελλάδα Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα πρέπει να ελευθερωθούν μέχρι να οριστεί νέα δικάσιμος.
Συμφωνα με πληροφορίες οι δυο στρατιωτικοί θα επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα για να γιορτάσουν τη γιορτή της Παναγίας με τις οικογένειες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...