Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Πατραϊκός και Κορινθιακός απροστάτευτοι ενόψει αλιευτικής περιόδου - Χωρίς σκάφη ταχείας καταδίωξης το Λιμεναρχείο

Με την αλιευτική περίοδο να βρίσκεται προ των πυλων (έναρξη 1η Σεπτεμβρίου) και με την απόφαση να απομακρυνθούν προ λίγων εβδομάδων τα σκάφη ταχείας δίωξης του Κεντρικού Λιμεναρχείου, κρίνεται ανησυχητική η παρουσία των αλιευτικών σκαφών (γρι-γρι) και οι διαθέσεις τους για παράνομη αλιεία. Πατραϊκός και Κορινθιακός αφήνονται απροστάτευτοι.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Εν όψει της επικείμενης έναρξης της αλιευτικής περιόδου με σκάφη γρι γρι (1η Σεπτεμβρίου) ως  Ένωση Προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού - Πατραϊκού ΝΗΡΕΑΣ βρισκόμαστε στην όχι ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα:
Ένα σημαντικό Λιμεναρχείο, αυτό των Πατρών, στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας  του οποίου είχαν παρατηρηθεί έντονα φαινόμενα παράνομης αλιείας, έχει ήδη στερηθεί, με ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας, της κυριότερης δυνατότητας άμεσης επέμβασης εναντίον της:  των σύγχρονων ταχέων σκαφών επέμβασης τύπου "σφήνα", τα οποία, με ορατά θετικά αποτελέσματα, του είχαν διατεθεί από τις αρχές Ιουνίου και μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Στη συνέχεια, ανεξήγητα αφαιρέθηκαν απ΄αυτό.
Τόσο το Πανελλήνιο Δίκτυο Παράκτιων Αλιευτικών Συλλόγων όσο και εμείς ως ΝΗΡΕΑΣ είχαμε, με επιστολές μας προς τον μέχρι προ ημερών υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, έγκαιρα υπογραμμίσει τη σημασία των δύο σκαφών για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας και είχαμε ζητήσει να μην υπάρξει καμία περίπτωση  απομάκρυνσής τους και να απορριφθούν οι επίμονες όσο και θρασείες πιέσεις εκ μέρους των κυκλωμάτων της παρανομίας προς το σκοπό αυτό, για τις οποίες είχαμε βάσιμες πληροφορίες.
Φαίνεται όμως ότι οι αόρατες αυτές πιέσεις πέτυχαν το σκοπό τους, δυστυχώς για το κύρος του κράτους και το δημόσιο συμφέρον.
Διότι, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι διατίθενται σύγχρονα σκάφη σε ένα σημαντικό Λιμεναρχείο, διαπιστώνεται άμεσα ότι ανεβάζουν πολύ τις δυνατότητές του για άμεση επέμβαση και  παραταύτα  (ή ακριβώς γι' αυτό) σε ...ενάμισι μήνα του αφαιρούνται εσπευσμένα παρά τις έγκαιρες γραπτές εκκλήσεις  μας και χωρίς εξηγήσεις, παρότι και αυτές τις έχουμε εγγράφως ζητήσει.
Απευθυνόμαστε στον νέο Υπουργό Ναυτιλίας κ. Φώτη Κουβέλη και μαζί με τις θερμές ευχές μας για υγεία και επιτυχή θητεία στο Υπουργείο,  του ζητούμε χωρίς περιστροφές:  Κύριε Υπουργέ, δείτε  ΤΩΡΑ  το σκανδαλώδες αυτό θέμα σε όλες του τις λεπτομέρειες, επαναφέρετε  ΑΜΕΣΑ τα απαραίτητα για την δίωξη της παράνομης αλιείας αυτά σκάφη στο Κ.  Λιμεναρχείο Πατρών, μη συνδέσετε την έναρξη της θητείας σας με την συνέχιση πολιτικών στραβών ματιών προς στους παρανομούντες.
Η αλιεία μπορεί να έχει μέλλον μόνο ως ΒΙΩΣΙΜΗ αλιεία. Οι νόμοι που προστατεύουν τα ιχθυοαποθέματα και τη θαλάσσια βιοποικιλότητα, δεν αρκεί να υπάρχουν,  χρειάζεται και να εφαρμόζονται χωρίς στραβά μάτια για κανέναν.»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...