Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Όλοι γράφουν για τον "καύσωνα", αλλά κανείς για το καλοκαιριάτικο χιόνι σε Ρωσία και Καναδά.

Τα μονίμως προπαγανδίζοντα την κλιματική απάτη μέσα ξεσάλωσαν τον Ιούλιο για τον "καύσωνα" και τις δασικές φωτιές στη Σουηδία και ήδη από σήμερα βλέπουμε και τον "καύσωνα της χιλιετίας", άλλη μια μπαρούφα εντυπωσιασμού του πόπολου. Για όλα πλέον φταίει η "κλιματική αλλαγή", είτε επικρατεί καύσωνας το καλοκαίρι, που υποτίθεται πως περιμένουμε καύσωνες, είτε μπόρα είτε ακόμα και χιονιάς το κατακαλόκαιρο στην Αρκτική. Η πλύση εγκεφάλου των πολιτών καλά κρατεί, ζούμε νέα εποχή Μεσαίωνα, το μόνο που λείπει είναι το κυνήγι μαγισσών.
Όπως βλέπουμε στον πιο πάνω χάρτη θερμοκρασιών της Ευρώπης για τις 24 Ιουλίου, ζέστη υπάρχει κυρίως στη Βόρεια Γερμανία και τη Σκανδιναβία. Αντίθετα, τα Βαλκάνια και μέχρι τη Λευκορωσία, η Ιβηρική, η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή έχουν δροσιά, παρόλο που είναι η καρδιά του καλοκαιριού. Αυτό φυσικά δεν πρόκειται να σας το πουν τα διαπλεκόμενα μέσα μαζικής αποχαύνωσης.

Το ίδιο περίπου συνέβαινε εκείνες τις ημέρες και στη Βόρεια Αμερική: ζέστη στην Καλιφόρνια, την Αλάσκα και κάποιες δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ και του Καναδά, αλλά και μια εκτεταμένη ψυχρή εισβολή απ' το Βόρειο Πόλο, που κάνει το μισό Καναδά και το μεγαλύτερο τμήμα των ΗΠΑ ν' αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα έλθει το καλοκαίρι. Φυσικά μάθατε ήδη απ' τα μέσα προπαγάνδας για το πόση ζέστη με νεκρούς είχε φέτος το Μοντρεάλ, αλλά μην ...

περιμένετε ποτέ να σας πουν πως στις 23 Ιουλίου, στην καρδιά του καλοκαιριού για το Βόρειο ημισφαίριο, χιόνισε για τα καλά στο Resolute Bay της επαρχίας Nunavut του ΒΑ Καναδά. Ούτε κι ότι στις 20 Ιουλίου χιόνισε στο Norilsk της Ρωσίας, κάτι πολύ σπάνιο για Ιούλιο. 
 
Η αιτία για τις έντονες διαφορές από περιοχή σε περιοχή τόσο σε Βόρεια Αμερική όσο και Ευρώπη βρίσκεται ακριβώς στην εκτεταμένη ψυχρή εισβολή απ' το Βόρειο Πόλο, όπως φαίνεται στην πιο πάνω εικόνα, από βίντεο του ιστότοπου Adapt 2030: ο ψυχρός αέρας συναντά και συγκρούεται με υπολείμματα τροπικών κυκλώνων στο Βόρειο Ατλαντικό, με αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών μαζών αέρα προς τη Βόρεια Ευρώπη.
Το κλίμα αλλάζει επί 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, δεν ήταν ποτέ σταθερό, όσους μέσους όρους κι αν ανακαλύψουν. Μέχρι "μόλις" πριν 5 χιλ. χρόνια η Σαχάρα δεν ήταν έρημος κι αν ο πλανήτης έχει αποφασίσει να επεκτείνει τις ερήμους του ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό. Όσους φόρους CO2 και να βάλουν, για να φορολογούν τον αέρα που αναπνέουμε, το αποτέλεσμα στο κλίμα θα είναι το ίδιο. Το μόνο που θα έχει αλλάξει στην πραγματικότητα θα είναι η θέση των χρημάτων: απ' τις τσέπες των πολλών, με τους φόρους CO2 καταλήγουν στις τσέπες των λίγων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...