Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση των οπτικών ειδών

Σχετικά με τη νέα διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών -γυαλιών οράσεως και υπηρεσιών ειδικής αγωγής στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ (εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης ΕΑΛΕ/Γ.Π. 46633/15-06-2018), σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:


ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ
Σε ότι αφορά τους δικαιούχους/πολίτες:
– Ο οφθαλμίατρος εκδίδει την ηλεκτρονική γνωμάτευση και εκτυπώνει για τον πολίτη τη βεβαίωση πληρωμής η οποία
αναγράφει τα στοιχεία του δικαιούχου, καθώς και το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που στην προκειμένη περίπτωση είναι τα 100 ευρώ.

– Η γνωμάτευση θα πρέπει να εγκριθεί και να σφραγιστεί, από ελεγκτή γιατρό, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα.
– Στη συνέχεια ο πολίτης προσκομίζοντας τη γνωμάτευση σε ένα κατάστημα οπτικών λαμβάνει τα γυαλιά της επιλογή του και
πληρώνει αντί χρηματικού αντιτίμου, με τη βεβαίωση πληρωμής, μέχρι του ποσού των 100 ευρώ, (ανώτατο ποσό αποζημίωσης).

Η ημερομηνία έναρξης εφαρμογής της νέας διαδικασίας είναι η 1/10/2018, ενώ θα παραλαμβάνονται αιτήματα ασφαλισμένων από τις Περιφερειακές Δ/νσεις του ΕΟΠΥΥ μέχρι την 30/11/2018, για ηλεκτρονικές γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30/09/2018.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Ειδικότερα για την Ειδική Αγωγή ενημερώνουμε ότι η διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται με βάση την ισχύουσα διαδικασία, μέχρι νεότερης ανακοίνωσή μας, όπου θα ενημερώσουμε για τον νέο τρόπο ηλεκτρονικής γνωμάτευσης για τις θεραπείες.
Σε κάθε περίπτωση η εκτέλεση και η υποβολή των δικαιολογητικών δαπάνης για τις έως σήμερα εκδοθέντες χειρόγραφες γνωματεύσεις παρατείνεται έως την 31/12/2018 με την υφιστάμενη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...